Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mici secrete din bucătărie

Publicat:

Clatitele nu se mai lipesc de tigaie, daca in uleiul incins presari putin zahar tos. In plus, devin mai afanate, daca adaugi putina apa minerala in compozitia lor.   – Lamaile uscate isi revin daca sunt tinute in apa rece si daca se schimba apa de mai multe ori. – Carnea contine vitamine din grupa B (mai ales B1) si PP. Cu cat carnea va fi mai grasa, cu atat continutul vitaminic va fi mai scazut. Cu cat carnea va fi mai saraca in grasimi, cu atat va avea mai multe proteine. – Creierul are o valoare alimentara comparabila cu cea a galbenusului de ou. – Ficatul reprezinta unul dintre cele mai…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Cat costa acum in piețe ouale, carnea și verdețurile. Oamenii spun ca unele produse sunt cu 50% mai scumpe fața de anul trecut

08:50, 01.05.2024 - Cumparaturile pentru Paște au intrat in linie dreapta, dar calculele de acasa nu se potrivesc intotdeauna cu cele din targ. O parte dintre produse nelipsite de pe masa de sarbatori s-au scumpit fața de anul trecut, iar in unele cazuri prețul e și cu 50% mai mare.

Cele mai bune marinade pentru carnea de pește

06:25, 28.04.2024 - Mult mai des gatit la cuptor sau prajit, peștele este insa mai gustos fript pe gratar, carnea devenind mult mai aromata. Daca, in general, marinarea unei bucați de carne dureaza minimum 30 de minute, cea de pește are nevoie de cel mult 10 minute pentru a

VIDEO | Secretul painii de casa care nu ingrașa și o rețeta inedita de supa crema de roșii, dezvaluite de fratele Daniel, de la Manastirea Slanic

14:50, 20.04.2024 - BUCATE MANASTIREȘTI… Painea de casa, framantata cu drag și cu rabdare, este cea mai buna și mai sanatoasa, spun viețuitorii manastirilor, acolo unde bucatele preparate cu mare grija, in murmur tainic de rugaciune și doar din ingrediente naturale, fac adevarate minuni pentru trup, dar și pentru suflet.…

La ce sa fii atent cand cumperi carne de pui din supermarket. Trucuri folosite de retaileri pentru a te pacali sa cumperi marfa proasta

23:16, 12.04.2024 - Chiar daca aspectul exterior al carnii poate sa para similare in majoritatea cazurilor, exista metode și indicii prin care poți face diferența și sa recunoști un produs proaspat. Alegerea carnii de pui proaspete nu doar asigura siguranța alimentara a familiei tale, dar și gustul și valoarea nutritiva…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețete quiche de primavara – cele mai bune rețete de tarte din legume

09:05, 15.03.2024 - Tarta facuta din legume și aluat, care este cunoscuta sub denumirea de quiche, este unul dintre cele mai indragite preparate culinare. Este ideal pentru consum in orice moment al zilei și poate fi realizat din orice tip de legume preferi. Mai jos iți recomandam cele mai gustoase rețete de quiche. Idei…

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…


Ce parere ai despre aceasta stire?