Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicii de familie, stimulaţi financiar de la 1 iulie să lupte pentru prevenirea diabetului zaharat la pacienţi

Publicat:

Sistemul medical din Romania se va schimba intr-un mod important de la 1 iulie, cand intra in vigoare noile contracte cadru, dar una dintre principalele schimbari vizeaza lupta impotriva diabetului in randul populatiei generale. , presedintele de Asigurari de Sanatate din Romania, a declarat, pentru Agerpres, ca noile norme ale contractului-cadru incurajeaza implicarea medicinei de familie direct in preventia diabetului, prin oferirea unor stimulente financiare de catre CNAS pentru medicii de familie, astfel incat acestia sa depisteze cat mai rapid posibila afectiune.…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Județele din Romania unde numarul medicilor de la privat l-a depașit pe cel de la stat

12:45, 20.04.2024 - Numarul medicilor din sistemul public este aproape dublu fața de cel din sistemul privat, dar aceștia sunt concentrați in marile orașe. In 2000, in sistemul privat erau 21.000 de medici, fața de aproximativ 40.000 la stat, potrivit datelor Institutului Național de Statistica. In ultimii 25 de ani, numarul…

Șefa Casei de Sanatate, anunț foarte important pentru romanii neasigurați. Vor avea drepturi in plus la tratament

13:16, 13.04.2024 - Noul contract al Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS), programat sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie 2024, aduce cateva modificari importante in privința accesului la serviciile medicale pentru persoanele neasigurate din Romania. Potrivit președintelui CNAS, Valeria Herdea, aceste modificari…

Președintele CNAS le promite medicilor de familie ca noul contract va continua in aceleași condiții

19:10, 10.04.2024 - Prezent la o intalnire cu reprezentanții lumii medicale din județul Mureș, președintele Casei Naționale de Asigurari de Sanatate, dr. Valeria Herdea, a abordat problema medicinei de familie, un domeniu in declin in ultimii ani. Aceasta le-a promis medicilor și organizațiilor patronale prezenți in sala…

Ce se intampla cu cardurile de sanatate in 2024. Toți asigurații trebuie sa știe

17:15, 12.03.2024 - Pentru emiterea unui card de sanatate nou in 2024, in cazul in care titularul l-a pierdut, i-a fost furat sau și-a schimbat numele, trebuie sa se adreseze Casei de Asigurari unde este inregistrat sau unde a fost declarat de angajatorul sau. Documentele necesare includ o cerere tip, copie dupa actul…

Un medic din Cluj a eliberat 3.225 de certificate medicale in anul 2023. Cum se justifica cifra record

09:05, 28.02.2024 - Concediile medicale se dau pe banda rulanta in Romania! Numarul certificatelor inregistrate in ultimul an a a explodat, iar un medic din județul Cluj a atins un numar record de zile libere acordate pentru probleme medicale.Un raport recent al Casei Naționale de Asigurari de Sanatate arata ca anul trecut…

Președintele CNAS: Avem peste 200.000 de pacienți cu cancer, ceea ce este ”dramatic”

22:15, 19.02.2024 - Avem peste 200.000 de pacienți cu cancer, din care 2.700 sunt copii, ”ceea ce este dramatic pentru starea de sanatate a unei populații”, a declarat, luni, președintele CNAS, medicul Valeria Herdea. ”Din pacate, avem 207.722 de pacienti cu cancer si tot din pacate avem 2.700 de copii si vorbesc de copii…

Categoria de asigurați care a disparut din sistemul informatic al CNAS

18:51, 14.02.2024 - Problemele din sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu se mai termina. Medicii reclama ca a disparut din sistemul informatic categoria de asigurați cu venit minim garantat.

Medicii de familie din Cluj au ajuns la disperare din cauza platformei informatice a CNAS: ,,Funcționeaza cu mari deficiențe, oficial in regim offline"

11:06, 08.02.2024 - Medicii de familie clujeni au ajuns sa fie exasperați de defecțiunile platformei informatice a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Aceștia reclama ca, in ultimul timp, erorile și defecțiunile sunt atat de dese incat activitatea lor este afectata semnificativ.Potrivit Patronatului Medicilor de…


Ce parere ai despre aceasta stire?