Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicamentele împotriva acidităţii gastrice reduc eficacitatea anumitor tratamente pentru cancer (studiu)

Publicat:

Medicamentele impotriva aciditatii gastrice reduc eficacitatea anumitor tratamente pentru cancer, pana in punctul reducerii duratei de supravietuire a pacientilor care iau aceste medicamente, potrivit unui studiu publicat joi, relateaza AFP. Tinand cont de aceste rezultate, "medicii si farmacistii ar trebui sa monitorizeze pacientii care iau aceste doua tratamente simultan", a declarat , oncolog si farmacolog la , din Paris, si co-autor al articolului, intr-un comunicat al Centrului de lupta impotriva cancerului. La pacientii cu sarcom de tesuturi moi cu metastaze,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

Incendiu la acoperișul unui centru de recuperare pentru persoane cu handicap din Bihor. Pacienții au fost evacuați

16:00, 19.03.2024 - incendiul a fost sesizat la 112, marți, 19 martie, de o angajata a Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane cu Handicap din Remeti, județul Bihor, care a transmis ca focul a izbucnit la cosul de fum al cladirii si ca toti pacientii centrului, in numar de 49, au fost evacuati,…

​2 bugetari din 5 cred ca ar trebui sa aiba salariu mai mare, dar sunt in urma cu abilitațile pentru posturile pe care le ocupa / Vor sa ramana angajați la Stat pana la pensionare – studiu

12:11, 13.03.2024 - 40% dintre bugetari considera ca venitul lunar ar trebui sa fie in intervalul 1.500-2.000 euro, iar 21% menționeaza peste 2000 de euro, se arata intr-un studiu al Centrului de Formare APSAP, realizat in baza unui sondaj realizat printre angajații la Stat.

Bronsiolita: Un tratament preventiv are o eficienta de 90% impotriva riscului de spitalizare (studiu american)

00:50, 11.03.2024 - Un tratament preventiv impotriva bronsiolitei, autorizat recent, a prezentat o eficienta de 90% in protejarea sugarilor in fata riscului de spitalizare in acest sezon epidemic in Statele Unite, au anuntat joi autoritatile americane din domeniul sanatatii, informeaza AFP. Tratamentul in cauza, Nirsevimab,…

INSP face apel la parinți sa iși vaccineze copiii: Este cea mai sigura metoda prin care ii puteti proteja impotriva anumitor boli infectioase

08:35, 06.03.2024 - INSP face apel la parinți sa iși vaccineze copiii, precizand ca este cea mai sigura metoda prin care ii puteti proteja impotriva anumitor boli infectioase. Institutul National de Sanatate Publica (INSP) face, marti, un nou apel la vaccinarea copiilor, explicand ca in Calendarul National de Vaccinare…

Farmacist Beatrice Speteanu: Și anul acesta pacienții vor avea probleme cu medicamentele decontate

19:10, 20.02.2024 - Farmacist Beatrice Speteanu, președinte al AFTAP, semnaleaza ca și anul acesta bugetul CNAS pentru farmacii ”se va termina la fel ca in 2023” , cu diferența ca anul acesta ”nu mai știm pe ce fonduri de rezeva ne mai putem baza”. Epuizarea bugetului ii afecteaza pe toți pacienții, in special pe cei bolnavi…

Va salva milioane de vieți

10:50, 19.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie ineficiente impotriva…

Un nou antibiotic sintetic, dezvoltat de Harvard, ar putea salva milioane de oameni de la infectii mortale

18:35, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent, potrivit news.ro Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale…


Ce parere ai despre aceasta stire?