Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Marea teorie a lui Einstein, confirmată după 100 de ani: ce sunt undele gravitaţionale

Publicat:

Undele gravitationale au fost esentiale pentru teoria relativitatii generale formulata de . Se poate spune ca omenirea a ajuns in momentul in care, stiintific, trece la urmatorul nivel, unul dedicat explorarii spatiale si intelegerii mai bune a aparitiei Universului. O dovada indirecta a undelor gravitationale a venit cu descoperirea unui pulsar, in 1974, si a unei stele neutronice. si au fost autori si pentru descoperirea lor au primit premiul Nobel in Fizica in 1993. 

Abia in septembrie 2015 o echipa alcatuita din 1.000 de oameni de…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce inseamna semnalul Wow! – istorie

16:36, 14.05.2024 - In urma cu mai bine de patru decenii și jumatate, o fereastra catre Univers a fost deschisa pentru cateva zeci de secunde, cand un semnal radio misterios, cunoscut sub numele de semnalul Wow!, a fost receptionat de un radiotelescop. De-a lungul anilor, acel semnal a ramas un mister neelucidat, alimentand…

Cele cinci ere ale evoluției universului. Teoria ΛCDM 

14:56, 12.05.2024 - Etapele evoluției universului. Universul este inițial un amestec extrem de fierbinte, dens, aproape omogen de fotoni și materie, strans cuplate sub forma de plasma.  Cosmologia moderna iși are radacinile in observarea faptului ca  universul este in expansiune (Edwin Hubble, 1929) și a constatarii ca…

O noua planeta in sistemul nostru solar ar putea inlocui Pluto

08:40, 04.05.2024 - O noua planeta in sistemul nostru solar? Ipoteza unei noi planete este in atenția oamenilor de știința care spun ca au gasit dovezi ca ar exista totuși o a noua planeta in sistemul nostru solar, iar aceasta nu este Pluto. De mai mulți ani, oamenii de știința cauta planete in cele mai indepartate colțuri…

18 Aprilie 1955: A murit fizicianul Albert Einstein, laureat al Premiului Nobel pentru fizica in 1921

09:31, 18.04.2024 - In ziua de 18 Aprilie 1955 a murit fizicianul Albert Einstein, laureat al Premiului Nobel pentru fizica in 1921;(n.14.03.1879). Prin testament, Einstein a cerut ca funeraliile sa se desfasoare fara ritual religios sau ceremonie oficiala, sa fie incinerat, iar ora sa fie tinuta secreta. La crematoriu,…

De ce fotonul ar fi trebuit sa fie „particula lui Dumnezeu”, plus alte ganduri la inceput de aprilie (JID-121)

18:40, 06.04.2024 -  • Legatura dintre disponibilitatea cunoașterii și raspandirea cunoașterii este foarte redusa.  • Un lucru extraordinar pe care fizicienii l-au observat despre natura, deși nu au nicio explicație, este ca undele electromagnetice, in vid, și undele gravitaționale au aceeași viteaza, c. Nu este nimic…

Horoscopul saptamanii 8 - 14 aprilie. Astrele aduc energiile unui nou inceput. O noua șansa la fericire,

15:20, 04.04.2024 - Fiecare zodie va simți impactul acestei eclipse intr-un mod unic, oferindu-i posibilitatea de a-și revizui planurile și de a-și urmari cu hotarare obiectivele și incurajandu-i sa faca schimbari pentru a atinge fericirea și satisfacția in diverse aspecte ale vieții.Pe 8 aprilie, Luna in Berbec formeaza…

Soarele, o entitate conștienta? Ce spune o teorie fascinanta, a oamenilor de știința, denumita panpsihism

04:40, 31.03.2024 - O teorie denumita panpsihism susține ca toate formele de materie, nu exclusiv animalele, dețin un tip de conștiința sau minte. Adepții acestei teorii afirma ca acest concept are radacini milenare, insa o interpretare mai elaborata a aparut in ultimele cateva sute de ani. Cuvantul „panpsihism” a fost…

20 martie 1916 – Albert Einstein publica teoria generala a relativitații

08:01, 20.03.2024 - In data de 20 martie 1916, lumea științifica a fost martora unui eveniment de cotitura: publicarea teoriei generale a relativitații de catre Albert Einstein. Aceasta teorie a revoluționat modul in care ințelegem gravitația, spațiul și timpul, marcand un punct de inflexiune in fizica moderna. Contextul…


Ce parere ai despre aceasta stire?