Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Marea Britanie va emite o nouă monedă pentru a marca Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a

Publicat:

- a - a anuntat sâmbata emiterea în 2022 a unei noi monede de 50 de penny pentru a marca Jubileul de Platina al reginei Elisabeta a II-a, relateaza dpa, potrivit Agerpres.
Moneda va avea inscriptionat numarul 70, reprezentând numarul de ani marcati de la urcarea pe tron a suveranei britanice.
Designul monedei a fost aprobat de regina si este prima data când un eveniment regal este sarbatorit pe reversul unei monede de 50 de penny.
" se bucura de o istorie mândra de emitere de monede pentru…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Furtuna Kathleen a provocat anularea sau devierea unor zboruri in Marea Britanie si pene de curent in Irlanda

11:30, 07.04.2024 - Pasagerii companiilor aeriene s-au confruntat sambata cu probleme pe aeroporturi din unele regiuni ale Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din cauza anularii unor zboruri in urma unei furtuni care a provocat pene de curent ce au afectat mii de gospodarii irlandeze.

„Nu este Regina mea!” Protest anti-monarhie in Marea Britanie cu ocazia participarii reginei Camilla la slujba din Joia Mare

13:35, 28.03.2024 - Vizita reginei Camilla la Catedrala Worcester a avut parte de un protest anti-monarhie. Grupul de manifestanți de la Republic au venit cu bannere și steaguri galbene in fața locului de desfașurare a evenimentului, inaintea sosirii reginei joi (28 martie).

Marea Britanie va lansa o noua moneda de colecție

21:56, 27.02.2024 - Monetaria Regala a Marii Britanii va emite o moneda de colecție dedicata cintarețului George Michael. Despre acest lucru a anunțat The Independent. Regretatului cintareț britanic George Michael i-a fost dedicat o moneda de colecție personalizata. Monetaria Regala a Marii Britanii va scoate in vinzare…

George Michael, omagiat printr-o moneda de colectie

13:26, 26.02.2024 - Regretatul cantautor britanic George Michael a fost omagiat printr-o moneda de colectie, personalizata, emisa de Monetaria Regala a Marii Britanii – The Royal Mint, transmite Reuters. Monetaria Regala a Marii Britanii a anuntat luni ca noua moneda, care il infatiseaza pe George Michael purtand ochelarii…

Candidatura olandezului Mark Rutte pentru secretarul general al NATO, sustinuta de SUA, Marea Britanie si Germania

08:41, 23.02.2024 - Favorit al Statelor Unite, Marii Britanii si Germaniei la conducerea NATO, premierul olandez Mark Rutte este acum sustinut de trei din cele mai importante tari ale aliantei pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg in acest post crucial, in plin razboi ruso-ucrainean, transmite AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?