Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, dincolo de legendă

Publicat:

Marturisesc ca si eu sunt tulburata de soarta nenorocita pe care a avut-o unul dintre domnitorii nostri cei mai importanti, . Lucrurile certe despre Brancoveanu sunt omorarea sa impreuna cu cei patru fii si ginerele Ianache de catre turci si implicarea nepregetata in viata culturala si spirituala a tarii. Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus este unul dintre edificiile de cult ridicate de domnitor. Poate si de aceea, soarta manastirii a fost una, ca si a domnului, schimbatoare si impresionanta. Mai jos, despre Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, dincolo de…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Centura de la Sfantul Așteapta. „Știm ca in Ardeal lucrurile se fac așezat, dar nici chiar așa“

12:05, 26.04.2024 - Soarta Centurii Metropolitane Cluj-Napoca este incerta din cauza indeciziei primariei care de patru luni și jumatate analizeaza unica oferta depusa pe tronsonul principal al acesteia, arata specialiștii de la Pro Infrastructura.

De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Fila intunecata din istoria Principatelor Romane

06:15, 13.04.2024 - „Din vremea lui Pazvante Chioru“ este o expresie cunoscuta in limba romana, dar care descrie realitați cumplite pentru poporul roman. Anii in care Osman Pazvantoglu a condus cetatea de la Vidin au fost cei mai crunți pentru populația din Țara Romaneasca, marcați de jafuri, robie și saracie.

Vechiul Cluj. Fabrica de Tutun, transformata in Fabrica de Tricotaje Someșul, și povestea tutunului in Ardeal - FOTO

16:40, 31.03.2024 - Fabrica de Tricotaje Someșul, un adevarat simbol al Clujului industrial, a fost un reper pentru oraș, lucru datorat in parte frumuseții și unicitații cladirii. Istoria cladirii merge insa inainte de 1900, cand aici funcționa Fabrica de Tutun.

Locul din Romania unde au trait in antichitate batavii, stramoșii olandezilor. Au ajuns acolo odata cu armata romana

23:45, 23.03.2024 - Batavii, unii dintre cei mai renumiți luptatori ai Europei antice, au locuit timp de peste o suta de ani in Dacia ocupata de Imperiul Roman, lasand moștenire un important castru la granița de nord a marelui imperiu

Descopera istoria bogata a Vienei: o incursiune in patrimoniul sau cultural

14:50, 29.02.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. Viena, capitala Austriei este un oras cu o istorie bogata si un patrimoniu cultural remarcabil! In acest articol, ne aventuram in inima Europei pentru a explora fascinanta capitala a Austriei si pentru a descoperi comorile sale istorice si culturale. Viena este un…

Scandalul amoros al secolului, in Țara Romaneasca. Voda care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trai cu amanta

06:20, 26.02.2024 - Unul dintre cele mai mari scandaluri amoroase din istoria romanilor a izbucnit la mijlocul secolului al XIX-lea, avandu-i ca actori principali pe Voda Bibescu și frumoasa spatareasa Marițica Vacarescu. Domnitorul era atat de indragostit de ea, incat a facut lucruri inimaginabile.

Cantemir, domnitorul cu sange de tatar de pe tronul Moldovei

08:46, 19.02.2024 - Poate vi se pare uluitor, dar Dimitrie Cantemir, poate cel mai invațat domn din istoria Principatelor Romane (și ma refer aici la Moldova și Țara Romaneasca), are, fara dubii, obarșii tatarești. Numele insuși depune marturie in acest sens. Sa-l forfecam!

Se schimba istoria lumii: o zona strategica se reconfigureaza și inlatura dominația Europei

13:30, 06.02.2024 - "Riscam o buna parte din viitorul Europei in Africa" - aceasta fraza rasuna de luni de zile, daca nu de ani, pe coridoarele diplomației europene și, mai ales, ale diplomației spaniole. Ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Albares, a facut aceasta afirmatie clar in Congres. O linie prioritara de…


Ce parere ai despre aceasta stire?