Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Soldaţi, vă ordon treceţi Nistrul!

Publicat:

Oportunitatea intrarii Romaniei in razboi, la 22 iunie 1941, nu poate fi pusa la indoiala. Evenimentele nefaste din vara anului 1940, in urma carora Romania pierdea mai mult de o treime din teritoriu si populatie, l-au constrans pe generalul Antonescu sa se apropie de Germania cu scopul declarat al garantarii frontierelor, angajand (si aici incep […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Planul nebunesc al lui Ceaușescu. Cum voia sa asigure incalzirea Bucureștiului in anii `90?

16:41, 04.05.2024 - Relatarea despre planul lui Nicolae Ceaușescu de a construi blocuri alimentate cu carbune ii aparține inginerului energetician Claudiu Viorel Savulescu, școlit in Germania și tehnocrat in centrala Ministerului Energie Electrice de la inceputul anilor '70 pana in 1989.„La București a fost in plan sa…

Al doilea razboi ne-mondial

08:11, 23.04.2024 - Catalin Avramescu Priviti stirile si nu va vine sa credeti? Sunteti surprinsi? Nu stiti de unde au rasarit regimuri precum cel iranian? Sau tirania lui Vladimir Putin? Totul are, din pacate, o logica. Nu este doar nebunie de moment. Pentru a intelege sensul evenimentelor recente trebuie sa ne intoarcem…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Alerta alimentara: produs Dr. Oetker, retras de urgența din magazinele din Romania. Conține toxine de mucegai

09:50, 12.03.2024 - Produsul consumat poate duce la dureri de stomac și varsaturi. Dr. Oetker retrage de la vanzare unul dintre deserturile sale foarte populare. Este vorba despre articolul „Smoothie Bowl cu capșuni, banane, aronia și semințe de in” (Smoothie Bowl mit Erdbeer, Banane, Aronia und Leinsamen). Potrivit anunțului,…

Daniel Buda (PNL): Extremismul pune in pericol Europa

12:45, 03.03.2024 - "Acest eveniment este foarte important nu doar pentru Partidul National Liberal din Romania, este important pentru Romania. Vor fi peste 13 șefi de stat si de guvern prezenți in Romania, vor fi, de asemenea, președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European,…

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…

Primarul pasionat de istorie. Colecția sa de documente inestimabile a ajuns la Arhivele Naționale ale Romaniei

09:26, 12.02.2024 - Un fost ajutor de primar și mai apoi primar al Aradului, avocatul dr. Octavian Lupaș (1908-1972), a fost un mare iubitor de istorie. Fiul acestuia a fost și el un intelectual susținand doua teze de doctorat in matematica, una in Germania, cealalta in Romania.


Ce parere ai despre aceasta stire?