Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

LECTIA DE ISTORIE - Regele Ferdinand și „actul de trădare fără precedent în istorie”

Publicat:

In ziua de 22 noiembrie 1917, a avut loc la Iași un Consiliu de Miniștri extrem de important pentru soarta Romaniei. Dupa ce bolșevicii ruși au solicitat incheierea unui armistițiu cu , Romania, ramasa singura țara aliata de pe Frontul de Est, se vedea in situația de a hotari daca trimite reprezentați la Focșani pentru incheierea unui armistițiu cu .

Citeste articolul mai departe pe newsbuzau.ro…  

Sursa articol: newsbuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. Scurt istoric al judetelor Cahul, Bolgrad si Ismail

16:20, 15.05.2024 - In 1878, la Congresul de la Berlin, Romania, deși iși adusese o contribuție importanta la infrangerea Turciei de catre Rusia in razboiul din anii 1877-1878, era obligata, printre altele, sa cedeze Rusiei sudul Basarabiei, respectiv județele Cahul, Bolgrad și Ismail, cunoscute sub denumirea de Bugeac.…

Replica lui Nicolae Ciuca dupa declarațiile lui Marcel Ciolacu despre Moldova

20:45, 27.04.2024 - Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciuca, a declarat sambata, 27 aprilie, ca vrea „sa trecem de la partea asta de ura si jignire” și ca „am lucrat sapte ani in Moldova si in Buzau”, motiv pentru care „ma simt a fi si moldovean”.Nicolae Ciuca a fost intrebat cum comenteaza declaratia premierului…

Legea Anastasia, promovata de autoritați pe TV ca spot. „Opreste-l pe cel de langa tine sa produca o tragedie!”

22:15, 05.04.2024 - Un clip video de 30 de secunde, in care se reamintește ca șoferii care se urca la volan drogați sau bauți și omoara oameni vor ajunge direct la inchisoare, va rula in perioada urmatoare pe televiziuni și radiouri ca mesaj de interes publicitar, a anunțat Guvernul, vineri seara, 5 aprilie.„Opreste-l…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Ciolacu, despre lista comuna PSD-PNL la europarlamentare: E nevoie de stabilitate. Nu se poate in 10 ani sa avem zece prim-miniștri si sute de ministri

17:15, 09.03.2024 - El a precizat ca trebuie sa invatam unde este linia rosie si care este diferenta intre omul politic si omul de stat.”Toata lumea intreaba de ce avem lista comuna (PSD-PNL la europene - n.r.). E nevoie de stabilitate politica. Exista o stabilitate la nivel local, un primar are un mandat de patru ani.…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…


Ce parere ai despre aceasta stire?