Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Cloşca cu puii de aur

Publicat:

Doi pietrari, oameni simpli, și ginerele sau au gasit in octombrie 1837, in timp ce sapau la poalele muntelui Istrița, o comoara imensa de aur, care se estimeaza ca ar fi avut aproximativ 40 kg. Astazi, piesele se afla la Muzeul Național de Istorie din București și cantaresc 19,82 kg. Diferența […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Știri Constanta: 20 de ani de la aderarea Romaniei la NATO, celebrati la Muzeul National al Marinei Romane (GALERIE FOTO)

11:00, 08.04.2024 - In Romania, in prima duminica din luna aprilie, se sarbatoreste "Ziua NATO in Romania", o traditie inceputa in anul 2005. Anul acesta s au implinit 75 de ani de la infiintarea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si 20 de ani de la aderarea Romaniei la aceasta. Cu aceasta ocazie, Ministerul…

Expoziție a iconarului Mihai Coman, la Alba Iulia. Sunteți așteptați sa vedeți „Ingerii noștri”

11:45, 04.04.2024 - In 5 aprilie 2024, ora 15. 00, la Museikon, strada Unirii, nr. 3, Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției personale de pictura a iconarului Mihai Coman, intitulata Ingerii noștri, un eveniment organizat de Consiliul Județean Alba prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, secția Museikon, in colaborare…

Tezaurul de la Pietroase. Nu faceti aceasta confuzie

19:00, 19.03.2024 - Muzeul Judetean Buzau a venit cu precizari in contextul discutiilor purtate pe tema tezaurului Romaniei detinut de Rusia. Tezaurul de la Pietroase face parte din categoria juridica tezaur national, se compune din 12 piese valorificate muzeal, insa nu are legatura cu tezaurul national aflat in Rusia.…

Patru Școli Locale ar Putea Avea Laboratoarele Dotate cu Noi Echipamente daca Caștiga un Concurs pe Facebook!

11:35, 01.03.2024 - Proiectul Arieș EcoLab, al Asociației The Da Vinci System este finalist #RaiffeisenComunitați. Ce este Arieș EcoLab? Un proiect prin intermediul caruia patru școli din zona Turzii au șansa sa construiasca niște superlaboratoare interdisciplinare, dotate cu laptopuri, videoproiectoare, table interactive…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…


Ce parere ai despre aceasta stire?