Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Leagănul omenirii: Care este originea omului și cine au fost strămoșii noștri?

Publicat:

Care este originea omului și cine au fost stramoșii noștri? Știința are raspunsuri foarte bine argumentate la aceste intrebari; mai mult chiar, au fost acumulate atat de multe dovezi antropologice, incat exemplul speciei umane constituie cea mai convingatoare ilustrație a evoluției in stil darwinist. In prezent, ne este cat se poate de clar tabloul general al antropogenezei, iar disputele dintre savanți țin de anumite detalii și nuanțe ale evoluției umane.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Știința, pe ințelesul tuturor: Longitudinea - cea mai mare bataie de cap a omenirii

06:25, 23.04.2024 - Cucerirea marilor și a oceanelor planetei n-a fost tocmai floare la ureche pentru temerarii care s-au avantat in expediții de explorare și colonizare. De fapt, fara aportul curioșilor cu barbi valvoi care-și storceau creierii in laboratoare stipendiate de

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

INTERVIU Mihaela Miroiu, activista pentru drepturile omului: „Se considera ca femeile se afla la jumatatea distanței dintre om și mamiferele non-umane“

17:46, 10.03.2024 - Vazute drept ființe inferioare, femeile au fost lipsite de o mulțime de drepturi, inclusiv la invațamantul superior. „Weekend Adevarul“ a discutat cu Mihaela Miroiu, activista pentru drepturile omului și teoreticiana feminista, despre modul in care era vazuta femeia la mijlocul secolului al XIX-lea,

Proiectul 'Prietenia științelor și știința prieteniei', etapa a doua: programul de activitați al delegației romane la Istanbul

03:16, 23.02.2024 - In cadrul proiectului "Prietenia științelor și știința prieteniei", a avut loc al doilea eveniment prin vizita unei delegații din Romania la Istanbul, intre 16 și 23 februarie 2024. Delegația a fost alcatuita din directorul dr. Daniela Sandu, managerul proiectului, impreuna cu profesorii Virginia Otca…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…

Frankenstein exista: oamenii de știința au crescut un porc cu organe umane, combinand celule umane stem cu ADN-ul porcin

23:21, 13.02.2024 - O descoperire științifica inedita a fost facuta in Japonia. Oamenii de stiinta niponi au combinat celule umane stem cu ADN-ul porcin, cu scopul de a crea organe interne umane. Oamenii de știința niponi au anunțat crearea unui porc modificat genetic. Organele lui pot fi transplantate la oameni fara…


Ce parere ai despre aceasta stire?