Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

”Istoria leagăn străbun”

Publicat:

“Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște parinții” afirma istoricul roman Nicolae Iorga. Pornind de la acest adevar se poate afirma ca nu exista preocupare mai nobila decat aceea de ne cinsti inaintasii pe umerii carora sta tara “ca pe umerii unor uriasi ” (Apus de soare de B.St.Delavrancea). Prin urmare, tinerii aflati pe drumul cunoasterii, au participat la actiunea “Istoria – leagan strabun” organizata in cadrul proiectului “Studentii in spatiul spiritual al Salajului”, realizat de catre Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad Filiala Zalau in colaborare…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rezultate meritorii pentru elevii salajeni la Olimpiada Interdisciplinara „Cultura și Spiritualitate Romaneasca”

13:16, 21.05.2024 - In perioada 15-19 mai, la Craiova s-a desfașurat etapa naționala a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultura și Spiritualitate Romaneasca” la limba și literatura romana și religie pentru clasele V-VIII. La acest concurs elevii salajeni au obținut urmatoarele rezultate: mențiuni pentru elevii Filip Andrada-Maria,…

DOCUMENTAR: 110 ani de la nasterea omului politic Corneliu Coposu (20 mai)

15:50, 20.05.2024 - Corneliu Coposu, om politic, discipol si colaborator al lui Iuliu Maniu si personalitate de prim rang a vietii politice post-decembriste, s-a nascut la 20 mai 1914, in comuna Bobota, judetul Salaj, fiind fiul protopopului greco-catolic Valentin Coposu. A urmat cursurile liceului din Blaj, apoi a devenit…

110 ani de la nașterea deținutului politic Corneliu Coposu. A absolvit Facultatea de Drept de la Cluj.

13:01, 20.05.2024 - Corneliu Coposu, om politic, discipol si colaborator al lui Iuliu Maniu si personalitate de prim rang a vietii politice post-decembriste, s-a nascut la 20 mai 1914, in comuna Bobota, judetul Salaj.

Sarbatoare la Cetatea Devei. Istoria fortificației veche de aproape 800 de ani

09:31, 19.05.2024 - Cetatea Devei este una din cele mai insemnate fortificații medievale transilvanene, ridicata pe un deal aflat acum in mijlocul orașului la jumatatea secolului al XIII-lea, dupa marea invazie tatara din 1241, cel mai probabil de regele maghiar Bela al IV-lea. Ea avea menirea de a pazi intrarea dinspre…

Putin i-a transmis un mesaj Maiei Sandu, de Ziua Victoriei: E important sa oprim orice incercare de a deturna sau uita istoria noastra comuna

14:35, 08.05.2024 - Președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare liderilor mai multor țari, inclusiv și ai Republicii Moldova, cu ocazia implinirii a 79 de ani de la victoria in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Adunarea Naționala de la Blaj. 176 de ani de la marele eveniment care a influențat decisiv istoria Romaniei

10:55, 03.05.2024 - Pe 3 mai, se implinesc 176 de ani de cand a inceput Adunarea Naționala de la Blaj, una dintre marile adunari a romanilor din Transilvania din timpul Revolutiei de la 1848, prin care acestia si-au expus revendicarile naționale, politice si sociale.

Investiție de 9 milioane de lei in modernizarea a doua strazi din comuna Horea

19:50, 25.04.2024 - Primaria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 kilometrii din drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca și 500 de metri…

„Cele mai corupte alegeri din istoria Rusiei”. Ce spune o organizație independenta de monitorizare a votului despre victoria lui Putin

16:55, 18.03.2024 - O organizație independenta de monitorizare a votului din Rusia a declarat, luni, ca alegerile prezidențiale caștigate de Vladimir Putin cu aproape 90% din voturi au fost cele mai frauduloase și corupte din istoria țarii, relateaza The Guardian. 


Ce parere ai despre aceasta stire?