Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Iranul anunţă că a îmbogăţit uraniu la nivelul de 60%

Publicat:

Iranul a anuntat vineri ca a îmbogatit uraniu la nivelul de 60% la centrala de la Natanz, relateaza agențiile internaționale de presa, potrivit Agerpres.
"Anunt cu mândrie ca la ora 00:40 oamenii de stiinta iranieni au reusit sa produca uraniu îmbogatit la 60%", a transmis pe Twitter presedintele parlamentului, .
iraniene pentru energia atomica (OIEA), , a precizat ca Teheranul a început îmbogatirea uraniului la 60% la situl de la Natanz.
"Îmbogatirea uraniului la 60% este în…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iranul și Israelul pastreaza discreția in ceea ce privește atacul asupra orașului Isfahan

18:10, 19.04.2024 - Explozii au rasunat vineri deasupra unui oraș iranian in ceea ce sursele au descris ca fiind un atac israelian, dar Teheranul a minimizat incidentul și a indicat ca nu are planuri de represalii - un raspuns care pare sa aiba ca scop evitarea unui razboi la nivel regional.

Iranul amenința Israelul in cadrul Consiliului de Securitate ONU: Va face Israelul sa regrete orice atac

22:55, 18.04.2024 - Ministrul iranian de Externe a promis joi in fata Consiliului de Securitate al ONU ca Teheranul va face Israelul sa "regrete" orice atac impotriva tarii sale, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Iranul ataca Israelul. Arsenalul de rachete și drone de care dispune Teheranul

12:35, 14.04.2024 - Iranul a dezvoltat o serie de rachete balistice și drone intr-un program care a ingrijorat mult timp Occidentul. Rachetele reprezinta o parte importanta a arsenalului de care dispune Teheranul și pe care le-a folosit pentru a lovit sambata noaptea Israelul.

Iranul a sechestrat un vas portughez in stramtoarea Ormuz

17:00, 13.04.2024 - Garzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat, sambata, un portcontainer “cu legaturi” cu Israelul in Golf, a anunțat agenția oficiala IRNA, la cateva zile dupa ce Teheranul a avertizat ca ar putea inchide zona traficului maritim, relateaza AFP, preluat de observatornews.ro. Agenția de știri de stat…

Israelul a bombardat consulatul iranian din Damasc și a ucis un comandant militar de rang inalt. Teheranul promite „un raspuns dur”

22:05, 01.04.2024 - Avioane de lupta israeliene au lovit luni consulatul iranian din Damasc, iar o sursa de securitate libaneza a declarat pentru Reuters ca un comandant de rang inalt al Corpului Gardienilor Revolutiei iraniene, Mohammad Reza Zahedi, a fost ucis in atac, relateaza Reuters. Iranul a reacționat la scurt…

Iranul continua sa imbogațeasca uraniul și se apropie de nivelul necesar pentru bombele atomice, anunța șeful AIE

22:55, 19.02.2024 - Directorul Agentiei Internationale pentru Energia Atomica (AIEA), Rafael Grossi, a afirmat luni, 19 februarie, ca Iranul continua sa imbogateasca uraniu mult peste concentratia necesara pentru utilizarile comerciale, atingand nivelul de 60%, aproape de cel folosit pentru armele atomice, informeaza Agerpres…

AIEA informeaza UE ca imbogațirea uraniului in Iran este aproape de nivelul militar

22:51, 19.02.2024 - Iranul duce demersuri pentru imbogațirea uraniului peste concentrația necesara pentru scopuri comerciale, atingand nivelul de 60%, aproape de cel folosit pentru armele atomice, a spus luni directorul Agenției Internaționale pentru Energia Atomica (AIEA) Rafael Grossi

Josep Borrell avertizeaza ca Orientul Mijlociu e un butoi cu pulbere și ca razboiul Israel-Hamas a creat „un efect de domino”

00:41, 04.02.2024 - Șeful diplomatiei Uniunii Europene, Josep Borrell, a avertizat sambata ca exista riscul unei noi escaladari a tensiunilor din Orientul Mijlociu, dupa bombardamentele americane asupra unor grupari din Siria și Irak care au legaturi cu Iranul și dupa informațiile conform carora Israelul vrea sa iși duca…


Ce parere ai despre aceasta stire?