Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Î.P.S. Părintele Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, propus cetăţean de onoare al Călăraşiului

Publicat:


Miercuri, 27 august, se intruneste sedinta de Consiliu Local, iar unul dintre proiectele de pe ordinea de zi se refera la titlul de „Cetatean de Onoare” ce va fi conferit Inaltpreasfintitului parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului. Pe langa meritele deosebite obtinute in intreaga activitate desfasurata, Protopopiatului din Calarasi, care a facut solicitarea pentru acordarea titlului, doreste sa-l rasplateasca pe parintele Calinic pentru aducerea moastelor Sfintei Filofteia la Calarasi. In perioada 4-7 septembrie, in orasul de pe malul Borcei vor poposi Sfintele Moaste…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dupa Invierea Domnului incepe Saptamana Luminata. Obiceiuri si traditii

16:40, 05.05.2024 - Tradiții și obiceiuri in Saptamana Luminata, prima saptamana dupa Paște, care se termina in duminica dupa Inviere, cunoscuta și ca Duminica Tomii. Saptamana Luminata este inceputul unei perioade de sarbatoare pentru creștini, care se termina dupa 50 de zile, odata cu Rusaliile (Pogorarea Sfantului Duh).…

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Paste in regiunile Romaniei. „Nu se mananca oul cu sare pentru ca transpiri tot anul”

06:50, 05.05.2024 - Paștele sau Invierea Domnului este una dintre cele mai importante sarbatori ale creștinitații. O sarbatoare a luminii și a bucuriei, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie și de biserica

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Sambata lui Lazar – Superstiții și tradiții inainte de Florii

11:00, 27.04.2024 - Sambata lui Lazar, cunoscuta și sub numele de Moșii Floriilor se sarbatorește, in acest an, de creștinii ortodocși, la data de 27 Aprilie. Sambata lui Lazar este sarbatorita inainte cu o zi de Intrarea Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim. Aceasta zi marcheaza trecerea de la Postul Mare la Saptamana…

Sarbatoarea de Buna Vestire. Traditii si obiceiuri

07:15, 25.03.2024 - Ziua de Buna Vestire numita și Blagoveștenie se sarbatorește in fiecare an pe 25 martie, fiind prima mare sarbatoare dedicata Maicii Domnului atestata in documente. Buna Vestire amintește de momentul in care Sfantul Arhanghel Gavril i-a vestit Fecioarei Maria ca va naște și va fi mama Fiului lui Dumnezeu.…

„Dragobetele saruta fetele”. Obiceiuri, traditii si superstitii de sarbatoarea iubirii

10:05, 24.02.2024 - Dragobetele, stravechea zi a indragostitilor, echivalentul romanesc al zilei Valentine’s Day, este sarbatorita astazi, 24 februarie. Este momentul in care intreaga natura renaște și se pregatește pentru venirea primaverii.


Ce parere ai despre aceasta stire?