Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

INTERVIU Constantin Frosin, scriitor, traducător, profesor universitar: „Noi, românii, avem o problemă cu recunoaşterea meritelor cuiva“

Publicat:

Profesorul universitar a tradus in limba franceza peste 200 de opere ale literaturii romane, fiind considerat unul dintre cei mai importanti traducatori romani in viata. A scris 40 de carti  - de la studii filologice la poezie - pe care le-a publicat in tara si in strainatate. Paradoxal, majoritatea recunoasterilor pentru munca lui sunt pe plan international, in Romania fiind aproape necunoscut.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mircea Coșea. De ce ni s-au scumpit detergenții

20:06, 14.05.2024 - Guvernul e mulțumit ca rata inflației a scazut in aprilie la 5,9%, potrivit INS, dar pentru buzunarul cetațeanului lucrurile sunt cu mult mai complicate.  Preturile marfurilor nealimentare au continuat sa creasca, detergenții, de exemplu, s-au scumpit cu 25,64% in ultimul an. Economistul Mircea Coșea…

Jurnalista Jessie Baneș, amenințari cu moartea din partea membrilor clanului Corduneanu. De la ce a plecat totul?

16:51, 18.04.2024 - Redam in continuare conținutul primelor postari ale jurnalistei, insoțite ulterior de reacția Cordunenilor.    „Toate televiziunile anunțau ieri moartea șefului clanului Corduneanu, Costel Corduneanu din Iași, care a murit dupa ce a suferit o intervenție chirurgicala dificila la inima. Dar toate televiziunile,…

Facilitați fiscale pentru romanii din diaspora. Rares Bogdan: "Marea problema a Romaniei este lipsa forței de munca"

14:40, 07.04.2024 - Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat, la Antena 3 CNN, ca Romania nu mai are forta de munca. Potrivit lui, statul trebuie sa ofere niște facilitați celor care au plecat din tara pentru ca acestia sa se intoarca.

Despre o Romanie inainte de „marele razboi” – istorie si geopolitica

17:35, 31.03.2024 - Constituirea si edificarea tanarului stat roman modern incepe odata cu unirea Principatelor Moldova si Valahia si epoca de reforme a lui Alexandru Ioan Cuza. Institutiile sale capata forma si stabilitate odata cu Constitutia anului 1866, iar din 1878, obtinand independenta si recunoasterea Marilor Puteri,…

Interviu | Profesorul care l-a detronat pe Tudorel Toader de la șefia Universitații Al. I. Cuza: „Colegii care meritau n-au fost promovați nici macar intern”

07:05, 31.03.2024 - Liviu Maha, noul rector al Universitații Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iași, a acordat un interviu reporterilor Libertatea, in care și-a detaliat proiectul managerial, abordand și problema eventualelor prejudicii de imagine aduse instituției de invațamant de fostul ministru al justiției Tudorel Toader,…

Rectorul ales al UAIC Iași, prof. univ. dr. Liviu Maha, invitat special la Radio Iași

12:15, 19.03.2024 - Dimensiunea internaționala, perfomanța academica și o aplecare mai intensa catre problemele studențești, sunt principalele obiective ale rectorului ales al   „Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, profesorul universitar Liviu Maha. Invitat special al matinalului realizat de catre Adina Șuhan…

Microintreprinderi și intreprinderi legate. Problema majora care sta ascunsa și de care se vor lovi romanii vizați de ultimele modificari

17:25, 15.03.2024 - Intr-o discuție utila avuta joi, 14 martie, cu un reprezentant al Ministerului de Finanțe, pe tema inca unei runde de modificari fiscale care sa rezolve din confuziile „ordonanței-trenuleț” de anul trecut, specialiștii in fiscalitate au obținut lamuriri cu privire la problema intreprinderilor legate,…

Isarescu: Avem o problema fiscala majora și se duce și in deficit. Nici sa taiem cheltuieli, nici sa majoram impozite. De unde atunci?

14:26, 15.02.2024 - Pentru ca statul cheltuie peste ce aduna in vistierie, Romania are o problema uriașa cu deficitul bugetar, spune guvernatorul Bancii Naționale, Mugur Isarescu. Romanii nu vor nici taxe mai mari și nici ca statul sa-și reduca drastic cheltuielile. Problema deficitului este și motivul pentru care BNR…


Ce parere ai despre aceasta stire?