Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Inscripţionarea monumentelor de for public se face obligatoriu în limba română, au decis senatorii

Publicat:

Inscriptionarea monumentelor de for public se realizeaza in limba romana, limba unei minoritati nationale, dupa caz, si o limba de circulatie internationala, prevede un amendament la proiectul legislativ privind aprobarea nr. 35/2023 pentru modificarea Legii monumentelor de for public nr. 120/2006, adoptat luni de Senat, conform Agerpres.

"Proiectul de act normativ vizeaza, printre altele, modificarea si completarea Legii monumentelor de for public nr.120/2006, in sensul utilizarii terminologiei unitare cu privire la monumentele de for public, corelarea cu prevederile Legii

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL: ”Suntem preocupați de sanatatea romanilor

08:10, 20.03.2024 - Mugur Cozmanciuc: ”Suntem preocupați de sanatatea romanilor! Astazi am votat pentru adoptarea Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.7/2023 privind calitatea apei destinata consumului uman. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare transpunerea Directivei (UE) 2020/2184 a Parlamentului…

Muur Cozmanciuc, deputat PNL: ”Suntem preocupați de sanatatea romanilor

07:55, 20.03.2024 - Mugur Cozmanciuc: ”Suntem preocupați de sanatatea romanilor! Astazi am votat pentru adoptarea Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.7/2023 privind calitatea apei destinata consumului uman. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare transpunerea Directivei (UE) 2020/2184 a Parlamentului…

Limba romana o inlocuieste definitiv pe cea moldoveneasca

19:05, 11.03.2024 - Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis luni ca sintagma „limba romana” ramane in toata legislatia Republicii Moldova, inclusiv in Constitutie, magistratii respingand astfel o sesizare depusa de catre deputatii socialisti si comunisti, transmite Radio Chisinau. La sfarsitul lunii martie anul trecut,…

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis mentinerea sintagmei „limba romana” in legislatia Republicii Moldova

19:00, 11.03.2024 - Sintagma „limba romana” va fi utilizata in continuare in toata legislatia din Republica Moldova, inclusiv in legea fundamentala. Magistratii Curtii Constitutionale de la Chisinau au respins luni sesizarea depusa anul trecut de un grup de deputat socialisti si comunisti, dupa ce Parlamentul Republicii…

Proiectul de lege care interzice vanzarea catre minori a tigarilor electronice, adoptat de la Camera Deputatilor

14:06, 27.02.2024 - Proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul produselor din tutun, care interzice vanzarea catre minori a tigarilor electronice, a fost adoptat, marti, cu majoritate de voturi, de plenul Camerei Deputatilor.Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea…

Ucraina a facut primii pași „importanți” in modificarea legislației privind invațamantul in limba romana

17:20, 15.02.2024 - Ucraina a facut primii pasi importanti in modificarea legislatiei pentru minoritati, inclusiv in domeniul invatamantului, astfel incat predarea in scolile din comunitatile romanesti sa poata fi continuata in limba romana, cum a existat de sute de ani, a declarat, pentru Agerpres, secretarul responsabil…

„Omul, cartea, biblioteca”, proiectul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, continua in 2024: Reguli de scriere corecta in limba romana, in fiecare vineri

10:00, 02.02.2024 - „Omul, cartea, biblioteca”, proiectul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, continua in 2024: Reguli de scriere corecta in limba romana, in fiecare vineri „Omul, cartea, biblioteca”, proiectul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, continua in 2024: Reguli de scriere corecta in limba romana,…


Ce parere ai despre aceasta stire?