Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ingredientul nepreţuit. Beneficii de sănătate şi curiozităţi ale celui mai scump condiment din lume

Publicat:

Este cunoscut mai ales pentru includerea sa in produsele alimentare. Dar are substanțe nutritive foarte importante și compuși chimici care sunt benefici pentru sanatate.

Aceasta planta unica conține mai mulți compuși chimici derivați din plante care sunt cunoscuți ca antioxidanți, prevenitori ai bolilor.

Pistilii compun mai multe uleiuri volatile esențiale, dar cel mai important dintre ele este un compus unic, care a și fost denumit dupa el, care confera plantei aroma sa placuta.

Alte uleiuri volatile din șofran sunt cineol, fenethenol, pinen, borneol, geraniol, limonen,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Coriandrul: planta de la care utilizam frunzele, semințele și radacina. Proprietați și utilizari in bucatarie

21:56, 26.05.2024 - Coriandrul (Coriandrum sativum), cunoscut și sub denumirea de cilantro sau patrunjel chinezesc, este o planta aromatica folosita atat in bucatarie, cat și in medicina tradiționala. Aceasta planta versatila este apreciata pentru frunzele sale, semințele și chiar radacinile, fiecare parte avand un gust…

Ce beneficii are papadia pentru sanatate. Specialiștii susțin ca este o planta care poate vindeca multe afecțiuni

09:05, 23.05.2024 - Papadia, o planta adesea considerata o buruiana, „caștiga” tot mai multa recunoaștere pentru multiplele sale beneficii pentru sanatate. Specialiștii afirma ca are proprietați vindecatoare pentru diverse afecțiuni.

Dr. Romeo Micu: Compusi chimici, in produse folosite zilnic, afecteaza fertilitatea feminina si masculina

00:16, 21.05.2024 - Numerosi compusi chimici exista in produse pe care le folosim zilnic, compusi care afecteaza atat fertilitatea feminina, cat si pe cea masculina, sustine conf. univ. dr. Romeo Micu, sef de sectie la Departamentul de reproducere asistata la de la reteaua de sanatate „Regina Maria” Cluj, potrivit Agerpres.…

De ce e bine sa bei ceai cu semințe de schinduf. 5 beneficii uimitoare pentru sanatate

09:50, 28.04.2024 - In ultimul timp, ceaiul cu semințe de schinduf a captat atenția datorita felului in care acționeaza asupra organismului uman. De ce este acest ceai recomandat de mulți specialiști? Iata cinci beneficii uimitoare pe care le are atunci cand vine vorba de sanatate.

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline. De ce este scump „aurul lichid”

18:11, 12.04.2024 - Uleiul de masline, considerat unul dintre cele mai sanatoase uleiuri din lume, este bogat in vitaminele E, A, D și K. Insa, „aurul lichid” a devenit un produs de lux, ținand cont ca prețurile au crescut semnificativ din pricina secetei și precipitațiilor reduse.

Ce beneficii pentru sanatate are consumul de kaki. Fructul este recunoscut datorita gustului sau dulce și texturii moi

12:40, 31.03.2024 - Kaki conține antioxidanți și nutrienți importanți, cum ar fi fibrele și vitamina A. De asemenea, se spune ca poate avea multe beneficii potențiale pentru sanatate și acest fruct poate fi savurat intr-o varietate de preparate.

De ce e bine sa bei ceai de castravete amar. 10 beneficii miraculoase pentru sanatate

09:05, 29.03.2024 - In ultimii ani, cercetarile asupra proprietaților terapeutice ale ceaiului de castravete amar au atras atenția din ce in ce mai mult. Iata 10 beneficii miraculoase pentru sanatate. De ce este recomandat.

Superalimentul care are mai multa vitamina B decat carnea. Ce beneficii mai are pentru sanatate

19:25, 18.03.2024 - Carnea este unul dintre cele mai iubite alimente, nelipsite din dieta multor oameni. Exista, insa, și persoane care vor sa o inlocuiasca, insa nu știu care sunt produsele ce ii poț imita perfect proprietațile. Afla ca exista un aliment care conține mai multa vitamina B decat carnea și are numeroase…


Ce parere ai despre aceasta stire?