Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Îngheţata care se topeşte în gură, nu în mână, creată cu ajutorul unei proteine din soia

Publicat:

Cercetatorii scotieni au descoperit o modalitate de fabricare a unui sortiment de inghetata cu o textura mai ferma, ce permite acestui tip de desert sa ramana in stare solida pentru o perioada mai mare de timp, gratie unei proteine care ajuta ingredientele sa ramana "lipite" unele de celelalte, noteaza Mediafax.

Proteinele, care "leaga" impreuna aerul, grasimile si apa din inghetata, este continuta intr-un aliment japonez traditional, servit la micul dejun, denumit "natto".

Cercetatorii de la si de la au descoperit ca, prin adaugarea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

De cate ori poți manca oua pe saptamana? Recomandarea specialistului

19:51, 17.04.2024 - Ouale te scapa de foarte multe ori din situația de a nu ști ce sa pui pe masa atunci cand iți dorești sa faci un mic dejun rapid sau sa il incorporezi in diferite mancaruri. Foarte multe persoane aleg sa manance oua tocmai pentru beneficiile lor sau pentru gust, dar și pentru faptul ca sunt foarte versatile…

Nutriționist: Nu exista o ora obligatorie pentru micul dejun

09:45, 09.04.2024 - Sunt sigura ca printre cei care citesc aceste randuri sunt practicanți de mic dejun, dar și oameni care il ocolesc. Foarte bine. Diversitatea e buna. Avem de invațat unii de la alții. In practica mea intalnesc atat oameni care se trezesc chiar mai devreme ca sa aiba timp sa manance un mic dejun copios,…

Mihaela Bilic avertizeaza ca un aliment consumat de mulți la micul dejun este o adevarata bomba calorica: ,,Este departe de a fi un produs dietetic”

14:15, 27.03.2024 -  Cunoscuta nutriționista Mihaela Bilic susține ca granola, un sortiment de cereale foarte popular pentru micul dejun, este o adevarata amenințare pentru silueta. Deși granola are o multitudine de beneficii pentru sanatate, fiind imbogațita cu fructe uscate și nuci, trebuie sa fim extremi de atenți…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Nu sariti peste micul dejun! Va scade imunitatea și crește riscul de infectii 

12:51, 13.03.2024 - @ Neglijarea micului dejun poate avea consecințe negative asupra sanatații noastre, inclusiv asupra sistemului imunitar, arata cele mai recente cercetari in domeniu Studiile efectuate au demonstrat ca saritul peste micul dejun poate duce la o scadere a producției de celule imunitare in maduva osoasa.…

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…


Ce parere ai despre aceasta stire?