Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Încă o zi fără paturi de ATI libere în România pentru pacienții cu COVID-19

Publicat:

Numarul pacienților cu COVID-19 aflați la terapie intensiva a depașit astazi, 14 octombrie, pragul de 1.700, acesta fiind cel mai ridicat numar de internari la ATI de la inceputul pandemiei. In aceste condiții, Grupul de anunța ca la nivel național nu mai exista niciun pat de ATI liber pentru persoanele infectate cu coronavirus. Potrivit datelor din aplicația alerte.ms, in spitalele din țara exista 1.593 de paturi destinate pacienților COVID-19. Pe langa acestea, sunt și 158 de paturi intr-o rezerva operaționala, „care sunt activate atunci cand numarul pacienților infectați…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce este protonoterapia. Se va face in premiera in Romania

14:00, 09.05.2024 - A fost demarat studiul de piata pentru constructia, la Institutul Oncologic Bucuresti, a primului Centru National de Protonoterapie din Europa de Sud-Est, a anuntat joi ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Protonoterapia presupune utilizarea protonilor pentru a furniza o doza de radiatii care ucid…

Optimizarea cheltuielilor, cheia asigurarii accesului la servicii medicale pentru toți pacienții

03:15, 26.04.2024 - In timp ce ministrul Alexandru Rafila susține ca accesul la medicamente generice este o prioritate a Ministerului Sanatatii, reprezentanții APMGR atrag atenția ca politici precum „prețul cel mai mic” și „taxa clawback” au condus la dispariția multor medicamente generice și biosimilare de pe piața.  …

Nicoleta Pauliuc: Digitalizarea sistemului de sanatate din Romania poate asigura un acces mai facil al tuturor pacienților la servicii medicale de calitate

13:05, 10.04.2024 - Senatoarea PNL atrage atenția asupra provocarilor aduse de digitalizare și de nevoia unui parteneriat solid cu autoritațile locale care sa garanteze ca orice cetațean are acces la telemedicina.”Daca vrem cu adevarat ca telemedicina sa ne ajute – nu doar sa fie o chestiune pe care sa o bifam pe hartie…

Nu poți justifica banii pe care ii ai? Atunci ai o problema cu Fiscul! Masuri draconice pregatite de stat

17:40, 05.04.2024 - Cosmin Dumitrașcu, expert contabil, a explicat la un post TV cine sunt acești romani și in ce condiții vor fi nevoiți sa plateasca acest impozit uriaș.”Este o modificare fiscala care intervine incepand cu 1 iulie 2024. Ce se intampla in situația in care, de exemplu, avem venituri nejustificate pe persoana…

MedLife intra in actionariatul Personal Genetics

17:55, 03.04.2024 - ”MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta intrarea in actionariatul Personal Genetics, centru de genetica medicala umana, cu acoperire nationala, infiintat in anul 2011. Astfel, Grupul MedLife devine operatorul care detine cea mai mare expertiza in sfera de secventiere…

Cel mai sinistru loc din București! Spitalul modular Pipera, sau cum sa arunci pe fereastra peste doua milioane de euro din bani publici

07:25, 03.04.2024 - Spitalul modular de la Pipera a fost inaugurat cu mare fast in august 2020 și era vazut drept o adevarata bula de oxigen pentru sistemul medical romanesc sufocat de miile de cazuri zilnice de COVID-19. Doar ca nici in timpul pandemiei nu a funcționat mai mult de cateva luni, deși era considerat alternativa…

Furnizorilor de servicii medicale reguli stricte in raport cu sistemul e-Factura

06:21, 04.03.2024 - Conform prevederilor legislației referitoare la sistemul national privind factura electronica , intrate in vigoare la inceputul acestui an, in perioada 1 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024, operatorii economici – persoane impozabile stabilite in Romania, indiferent daca sunt sau nu inregistrate in scopuri…

Jumatate din clinicile medicale din Romania inca folosesc foaia și pixul pentru programarile și rețetele pacienților. Patru antreprenori romani au gasit soluția pentru digitalizare

11:55, 01.03.2024 - Peste jumatate din clinicile, cabinetele medicale și centrele de tratament mici și medii din Europa Centrala și de Est nu folosesc soluții digitale de administrare a datelor, arata un comunicat de presa. Deși vorbim despre o piața de 10,2 miliarde de euro, ȋn care activeaza 356.000 de doctori, pacienții…


Ce parere ai despre aceasta stire?