Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

In memoriam Petre Covacef, inginerul dobrogean pasionat de istorie

Publicat:

In urma cu 86 de ani se nastea, in Constanta, .Ilustru scriitor, prufund pasionat si interesat de istoria urbei pontice, s a nascut la Constanta, pe 22 iulie 1936. Era alintat de prieteni si cunoscuti "Petrica stabilopodldquo;, din cauza implicarii sale in toate marile de la malul marii. A absolvit Liceul "Mircea cel Batranldquo; si Institutul de Constructii Bucuresti Facultatea de Constructii Hidrotehnice. Aproape patru decenii, a lu ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Conferinta Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii, sustinuta la Universitatea Ovidius Constanta

11:31, 26.05.2024 - Universitatea "Ovidius" Constanta organizeaza marti, 28 mai 2024, de la ora 11:00, conferinta "Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii". Persoanele care vor lua cuvantul in cadrul evenimentului sunt: dr. Gayana Yuksel de la Universitatea Tavrida, Ucraina si Universitatea Istanbul, Turcia ,…

Zece ani de la anexarea Crimeii: Conferința la Universitatea „Ovidius” din Constanța

13:10, 23.05.2024 - Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universitații „Ovidius” din Constanța, in parteneriat cu Institutul pentru Studii la Marea Neagra, organizeaza, marți, conferința „Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii”. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 11.00, in Sala Senatului,…

Conferinta despre consecintele anexarii Crimeii, la Universitatea Ovidius din Constanta

11:36, 23.05.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, in parteneriat cu Institutul pentru Studii la Marea Neagra, organizeaza, marti, 28 mai 2024, conferinta "Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii".Evenimentul va avea loc incepand cu ora 11.00, in…

Rolul Targu Mureșului in formarea revoluționaului Avram Iancu. “La Targu Mureș s-a dat scanteia revoluției”

03:05, 13.05.2024 - In cadrul conferinței internaționale „Avram Iancu-200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca", organizata in municipiul Deva, in intervalul 9-10 mai, la inițiativa Consiliul Județean Hunedoara, in parteneriat cu Academia Romana, Biblioteca Județeana "Ovid Denusianu" Hunedoara-Deva și Institutul…

Mai mulți elevi au ajuns la spital dupa ce au mancat la un restaurant din Brașov. Tinerii participau la Olimpiada Naționala de Istorie

03:00, 03.05.2024 - Elevii, cel puțin șapte la numar, erau veniți din mai multe județe și participau la Olimpiada Naționala de Istorie, organizata in Brașov. Direcția de Sanatate Publica (DSP) Brașov a deschis o ancheta, cu toate acestea Inspectoratul Școlar Județean Brașov nu a deschis nicio ancheta considerand ca nu…

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universitatii Ovidius din Constanta

16:15, 24.03.2024 - Universitatea Ovidius din Constanta UOC aduce un omagiu la trecerea in eternitate a acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, exceptional critic, teoretician si istoric literar.Nascut la Ramnicu Valcea, in 27 noiembrie 1939, Nicolae Manolescu a absolvit liceul la Sibiu in 1956 si a urmat cursurile Facultatii…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Colegiul Național „Aprily Lajos”, școala model in colectarea separata a deșeurilor

08:35, 29.02.2024 - Colegiul Național „Aprily Lajos” din Brașov se afla printre școlile model in colectarea deșeurilor reciclabile. Școlile selectate in proiectul Școala ASAP+ au indeplinit toate criteriile sa devina școli model in colectarea separata a deșeurilor. Aproape 80% din deșeurile din fracția uscata colectate…


Ce parere ai despre aceasta stire?