Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ieri s-au împlinit 60 de ani de când căţeaua Laika a devenit primul animal trimis de om în spaţiu

Publicat:

Pe 3 noiembrie 2017 s-au împlinit 60 de ani de când Laika, un câine maidanez luat de pe strazile Moscovei, a devenit primul animal trimis de om în spatiu. , primul om în cosmos, avea sa ajunga pe orbita Terrei abia în 1961.

Laika a fost aleasa tinându-se cont de anumite criterii. Câinele trebuia sa aiba dimensiunile potrivite, sa fie sanatos dar si sa dea bine în fotografiile oficiale. Mai mult, a fost aleasa o femela deoarece se credea ca acestea sunt mai docile decât masculii si pentru ca cercetatorilor le-a…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Armaghedonul nuclear: o viziune recenta despre Apocalipsa, documente desecretizate

15:50, 08.04.2024 - Documente declasificate au dezvaluit ceea ce s-ar intampla in cazul in care ar fi declanșata apocalipsa nucleara. Considerat unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale guvernului american, aceste documente intunecate devin dezvaluiri legale. Și demonstreaza cum ar putea disparea Omenirea. Capitala…

Care este singura țara din lume situata in toate cele patru emisfere

13:05, 08.04.2024 - Organizația Națiunilor Unite (ONU) recunoaște la ora actuala 195 de țari, fiecare dintre acestea avand propriile caracteristici și particularitați. Din punct de vedere geografic, țarile lumii sunt imparțite pe șapte continente, iar aceasta imparțire reflecta distribuția terestra a maselor de uscat și…

Echinocțiul de primavara 2024 are loc pe 20 martie – semnificație și tradiții

12:05, 18.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Secretele ascunse din adancurile intunecate ale oceanului ofera indicii ce ar putea redefini intreaga noastra ințelegere despre istoria Pamantului

07:55, 13.03.2024 - Fotografiile fascinante ale Noii Zeelande, incadrata de imensitatea Pacificului de Sud, au fost imortalizate minuțios de camerele de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Cu toate acestea, dincolo de acest peisaj impresionant, secretele ascunse in adancurile intunecate ale oceanului ofera indicii…

Alerta de furtuna geomagnetica, in intervalul 8-9 martie. Intensitatea și frecvența fenomenelor solare este in creștere

16:25, 08.03.2024 - Planeta a asistat la un numar tot mai mare de erupții și furtuni solare, precum și furtuni geomagnetice in ultimele cateva luni și este de așteptat sa creasca in continuare, arata National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), potrivit Hindus Times .Potrivit unui raport publicat de spaceweather.com,…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…

China uimește planeta: transforma deșertul arid in teren agricol / Imaginile din satelit ale NASA arata ca transformarile sunt vizibile chiar și din spațiu

06:05, 11.02.2024 - Conform unui raport al ONU, aproximativ 41,3% din suprafața totala a Pamantului este acoperita de zone aride, care includ și terenuri deșertice extinse. O intrebare esențiala care se ridica este: ce ar insemna daca o parte semnificativa din aceste terenuri aride ar putea fi transformate in terenuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?