Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Icoana pe sticlă "Sfântul Haralambie pe tron, legând ciuma" are un preț de pornire de doar 250 de euro

Publicat:

Zilnic, mureau peste 300 de bucureșteni. Se intampla in Țara Romaneasca, in 1813, cand „Ciuma lui Caragea” a secerat peste 90.000 de oameni. Singura salvare a romanilor a fost Sfantul Haralambie, cunoscut in tradiția poporului roman ca izbavitorul epidemiei de ciuma, caruia i-au fost inalțate zi și noapte rugaciuni intru salvare. Acatistul inchinat lui zice: „Bucura-te, izbavitorule de ciuma și de foamete!”.  Astazi, gasim dovada episodului de acum 200 de ani intr-o icoana de colecție, realizata intr-un atelier transilvanean la inceputul secolului XIX, al carei vizual, reconstituie excelent momentul…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Originar din Harsova, judetul Constanta: La multi ani scriitorului de science-fiction, George Ceausu

17:05, 21.04.2024 - George Ceausu este de cinci ori castigator al premiului I pentru povestiri si nuvele Maine, pe 22 aprilie 2024, George Ceausu schimba prefixul. Scriitorul nascut la Harsova, judetul Constanta, va implini 70 de ani. George Ceausu este absolvent al Facultatii de Matematica sectia Informatica a Universitatii…

Vechi carți romanești cu steme domnești și stihuri poeticești

10:15, 20.04.2024 - O noua expoziție tematica „???????????????????? ????????̆????????̦???? ????????????????̂????????????̦???????? ???????? ???????????????????? ????????????????????????̦???????? ????̦???? ???????????????????????????? ????????????????????????????????̦????????” dedicata ilustrarii evoluției grafice a stemelor…

Arta tradiționala, din colecția familiei filozofului Emil Cioran, scoasa la licitație

14:40, 10.04.2024 - Am deschis expoziția extraordinara de Arta Sacra. Icoane semnate sau atribuite iconarilor celebri, precum Matei Țamforea, Pavel Zamfir, Nicolae Cațavei ori Ilie Poienaru, sau piese excepționale realizate in primul atelier de la Nicula, dar și vechi icoane renascentiste din vremea lui Constantin Brancoveanu,…

ANALIZA. Ce ramane dupa Tudorel Toader la Universitatea Al.I. Cuza din Iași. Momentele fierbinți și „greaua moștenire”

16:05, 02.04.2024 - Venirea lui Tudorel Toader in 2016 la conducerea Universitații Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) a fost vazuta ca o binecuvantare, la vremea respectiva, de catre comunitatea academica interna.Mandatele precedentului rector, economistul Vasile Ișan (2008-2016), au fost ințesate de restricții financiare…

DRDP Iași anunța ca a fost inițiata licitația pentru construirea unui pod nou pe DN 29A, la Zvoriștea

15:00, 21.03.2024 - Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin DRDP Iași, a scos la licitație proiectul pentru elaborarea documentației tehnice, proiect tehnic de execuție, asistența tehnica și execuție lucrari la obiectivul „Pod DN 29A, km 22+859”, care leaga județele Suceava și Botoșani. Termenul…

Aparat de anestezie veterinara, de ultima generație achiziționat la USV Iași

09:30, 05.03.2024 - Clinica de Chirurgie din cadrul Facultații de Medicina Veterinara a Universitații de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotata cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o interfața actualizata la tehnologia moderna. In prezent, dispozitivul este utilizat de catre…

Creații ale profesorilor de arte plastice de la universitațile Timișoara si Iași, intr-o noua expoziție

09:45, 21.02.2024 - Centrul de  Centrul de Creație al Artelor Vizuale Contemporane din cadrul Departamentului Arte Vizuale al Facultații de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara și Centrul de Cercetare Estetica și Creație Artistica din cadrul Universitații Naționale de Arte „George Enescu” din Iași deschide…

Dumitru Buzatu, marele filosof de Vaslui, suplinitor de Limba Rusa la Ruginoasa

21:31, 15.02.2024 - Apoi, a urmat Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universitații “Alexandru Ioan Cuza” Iași, cand avea 31 de ani. Dupa ce a absolvit-o, a devenit profesor titular de științe socio-umane, intai la un liceu din Targu Neamț, apoi la Liceul “Emil Racovița” și Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui.Astfel,…


Ce parere ai despre aceasta stire?