Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Icoana cu Sfantul Haralambie din secolul al XIX-lea a intrat in patrimoniul Muzeului de Arta Populara in anul 1988

Publicat:
Icoana cu Sfantul Haralambie din secolul al XIX-lea a intrat in patrimoniul Muzeului de Arta Populara in anul 1988

, praznuit de in cea de a zecea zi a lunii Faurar, se bucura de o mare pretuire in satul romanesc de altadata. de din Constanta, el era foarte respectat de tarani fiind protector impotriva ciumei, dar si al altor boli care faceau ravagii odinioara in randul populatiei satelor si oraselor. Conform traditiei, a fost mai intai cioban la oi si a invatat de la un doctor leacul tuturor bolilor, vindecand fara plata ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atelier de pedagogie muzeala Invatam sa tesem, la Muzeul de Arta Populara din Constanta

09:51, 22.03.2024 - In data de 27 martie, la ora 10.00, la Muzeul de Arta Populara din Constanta se organizeaza un atelier de pedagogie muzeala cu tematica "Invatam sa tesem", destinat copiilor din ciclul gimnazial. Copiii vor avea ocazia sa descopere secretele unui mestesug casnic vechi, pe care il practicau odinioara…

Istoria Dobrogei: Un primar ramas in patrimoniul spiritual al orasului Constanta - Mihail Coiciu (Koiciu)

17:16, 15.03.2024 - "Erau si primari vrednici pe vremea aceea:Panait Holban, Mihail Coiciu, Ion Banescu, Cristea Georgescu si altii" 1 La 19 Martie 1914 a murit un vechi fruntas al partidului national liberal. Mihail Koiciu, fost primar al orasului Constanta timp de 12 ani. "Prin moartea lui Coiciu, orasul Constanta pierde…

Atelier de pedagogie muzeala, la Muzeul de Arta Populara Constanta: Participantii pot picta pe sticla icoana Bunavestire

19:01, 14.03.2024 - In data de 23 martie 2024, ora 10.30, la Muzeul de Arta Populara Constanta se va organiza un atelier de pedagogie muzeala destinat adultilor. In data de 23 martie 2024, ora 10.30, la Muzeul de Arta Populara Constanta se va organiza un atelier de pedagogie muzeala destinat adultilor. Potrivit Muzeului…

Iata lista siturilor arheologice din municipiul Constanta

17:01, 04.03.2024 - Un sit arheologic este un teren, care cuprinde vestigii arheologice, ce reprezinta habitatul uman din diferite etape ale evolutiei sale, cuprinzand structuri arhitecturale, urbanistice, tehnice, amenajari, precum si alte urme ale civilizatiei umane, in contextul natural, la suprafata solului sau sub…

Sarbatoarea Sfantului Valentin NU este in data de 14 februarie, in calendarul ortodox. Care e "echivalentul" sarbatorii

08:10, 14.02.2024 - Tradiția occidentala il celebreaza pe Sfantul Valentin pe 14 februarie, insa in calendarul ortodox, acest sfant nu este menționat sub aceeași data, datorita diferențelor de calendar și de tradiții intre Bisericile Ortodoxa și Catolica. In schimb, credința ortodoxa are proprii sfinți pe care ii comemoreaza…

Reactia IPS Teodosie la comunicatul Patriarhiei Romane despre solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie (GALERIE FOTO+VIDEO)

10:30, 10.02.2024 - IPS Teodosie, ARhiepiscopul Tomisului a participat astazi la procesiunea de Sfantul Haralambie organizata la Constanta. Cu aceasta ocazie a fost intrebat ce parere are despre comunicatul transmis ieri de Patriarhia Romana in care se mentioneaza ca " Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Teodosie insista…

Muzeul de Arta Populara: Sarbatorile lui Faurar, denumirea populara a lunii februarie. Previziuni meteorologice la inceput de an nou viticol

13:50, 03.02.2024 - Lumea satului traditional romanesc abunda in tot felul de obiceiuri si ritualuri, concentrate in preajma celor mai importante momente ale anului agrar, cele mai multe dintre acestea suprapunandu se peste sarbatorile din calendarul crestin ortodox, potrivit Muzeului de Arta Populara. In randul acestor…


Ce parere ai despre aceasta stire?