Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hunedoara: Primul ultramaraton organizat între Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor și Cetatea Deva

Publicat:

Primul ultramaraton dedicat promovarii obiectivelor turistice ale județului Hunedoara a inceput luni dimineața in cetatea dacica și va continua pe parcursul zilei pe un traseu ce include din Hunedoara și , organizatorul acestuia fiind sportivul , cunoscut pentru ca a reușit sa incheie cel mai greu maraton din lume - Marathon des Sables - in Deșertul Sahara.

'Ideea ultramaratonului s-a nascut dupa ce m-am gândit sa leg între ele, prin alergare, trei monumente istorice importante ale județului…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretele militare ale Castelului din Hunedoara. De ce nu putea fi cucerit in Evul Mediu VIDEO

22:45, 19.05.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara iși incanta oaspeții cu arhitectura sa spectaculoasa și prin legendele sale, insa cele mai vechi monumente ale sale arata planurile prin care Huniazii au transformat fortareața intr-unul loc menit sa descurajeze orice inamici.

Concursul de alergare EcoRun Moieciu va avea loc in weekend

19:06, 16.05.2024 - Asociația Club Sportiv EcoRun, in colaborare cu Primariile Moieciu și Fundata, organizeaza in localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montana „Salomon EcoRun Moieciu”, eveniment de tradiție ajuns la a-13-a ediție. Cei mai buni alergatori sunt așteptați la Moieciu de Sus pentru o compeție care…

Soarele de andezit al dacilor, monumentul straniu propus sa fie eliminat din Sarmizegetusa Regia VIDEO

14:56, 10.05.2024 - Soarele de andezit din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) urma sa fie demontat complet in anii '80 din incinta sacra a capitalei dacilor, pentru ca piesele sale, care cantareau aproape 20 de tone, sa fie inlocuite cu replici de piatra.

Experiențe copleșitoare ale strainilor in Romania. „Am simțit dacii cantand și dansand in cercuri” VIDEO

09:25, 09.05.2024 - Goana dupa senzațional și cautarea unor experiențe intense aduc numeroși turiști in Hunedoara, unde Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa Regia le ofera oaspeților lor șansa de a trai astfel de momente.

Marele labirint subteran de langa Castelul Corvinilor. Ce se ascunde sub un deal legendar din Hunedoara VIDEO

06:45, 08.05.2024 - Peste 400.000 de turiști viziteaza anual Castelul Corvinilor din Hunedoara, insa foarte puțini dintre ei urca pe Dealul Sanpetru, pentru a explora locul spectaculos, care pastreaza numeroase vestigii istorice și enigme.

Aurul dacilor, disparut din Sarmizegetusa Regia. Povestea marilor tezaure cu monede de aur Lysimach VIDEO

23:10, 17.04.2024 - Mai puțin de 40 de monede de aur Lysimach au fost recuperate in ultimii ani de autoritațile romane, din marile tezaure furate din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) in anii ’90. Monedele prețioase de aur, vechi de peste doua milenii, au o poveste aparte.

Ultimii daci, oamenii munților din Sarmizegetusa. Ani in șir au purtat de grija cetaților dacice VIDEO

07:05, 26.03.2024 - Cetațile dacice din Hunedoara au supraviețuit timpului și pentru ca unii localnici din satele de munte s-au dedicat ani in șir ingrijirii lor. Unii au batut la pas distanțe mari pentru a fi la Sarmizegetusa Regia, alții nu s-au desparțit de capitala dacilor pana la varste inaintate

Castelul medieval din Romania ce atrage toate privirile. Se așteapta noi descoperiri VIDEO

06:40, 22.02.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost restaurat, cu fonduri europene, insa investițiile in cel mai popular monument din vestul Romaniei vor continua. Schelele au fost așezate deja pentru noile lucrari, care vor dezlega unele dintre marile mistere ale edificiului.


Ce parere ai despre aceasta stire?