Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gem de pepene roșu

Publicat:

Ingrediente 1 kg pepene roșu 500 g zahar 1 plic de conservant pentru dulceața/gem sucul de la 6 lamai Mod de preparare 1. Curața pepenele rosu de coaja și samburi și taie miezul cubulețe. 2. Intr-o oala smalțuita sau de inox amesteca miezul de pepene cu conservantul și toarna deasupra sucul de lamaie și pune pe foc. 3. Cand incepe sa fiarba, pune zaharul și amesteca bine. Lasa pe foc 5-10 minute, cat sa se topeasca zaharul. 4. Umple borcanele cu gemul fierbinte, sigileaza borcanele și așaza-le cu capacul in jos pana se racesc. Pune-le borcanele cu gemul de pepene rosu intr-un loc racoros și intunecos.…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum se face dulceata de cirese amare

09:05, 17.06.2024 - A inceput sezonul cireșelor, printre cele mai iubite fructe ale verii, și perioada in care poți pregati cele mai bune rețete de dulceața. Iți propunem cateva rețete de dulceața de cireșe amare pe care sa le incerci in acest an. Iata cum se face dulceața de cireșe amare.Cireșele se regasesc intr-o varietate…

Ingredientul secret care se pune la ciorba de fasole verde. Doar gospodinele pricepute știut acest truc

22:16, 04.06.2024 - Ingrediente necesare pentru o ciorba de fasole verdeInainte de a te apuca de ciorba, trebuie sa scoți din camara sau sa mergi la cumparaturi pentru a avea urmatoarele ingrediente:500 g fasole verde proaspata sau congelata3 cartofi medii2 cepe2 morcovi1 radacina de pastarnac (opțional)1 ardei gras (opțional)400…

Gem de caise – rețete cu gem de caise

09:06, 03.06.2024 - Descopera cele mai ușoare și gustoase rețete de gem de caise. Cum faci acasa gem din fructe proaspete pe care sa il consumi imediat sau sa il pastrezi pentru iarna.Caisele sunt fructele perfecte pentru orice rețeta de gem sau dulceața. Iși pastreaza gustul natural, iar consistența preparatului este…

Capșuni la borcan – aromate și bune pe tot parcursul anului: Rețeta simpla pentru conservarea capșunilor fara gatire

19:45, 25.05.2024 -   Uita de congelare și gatit; aceasta rețeta este perfecta chiar și pentru incepatori. Cu ghidul nostru detaliat, vei putea citi despre conservarea capșunilor cu ușurința și vei avea intotdeauna o rezerva din acest fruct delicios.Ingrediente necesare:3 kg de capșuni proaspete3 kg de zahar (raport 1:1)Mod…

Prajitura rasturnata cu fructe – cum se prepara

09:05, 10.05.2024 - Prajiturile cu fructe au o aroma aparte. Au aluat fraged la baza, pufos la interior, iar umplutura bogata de fructe le ofera o savoare nemaipomenita. Iata cateva idei de prajituri cu un decor deosebit datorita modul de pregatire. Prajitura rasturnata cu fructe.Iți recomandam cateva rețete de prajituri…

Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi. Deliciile care te vor face sa uiți de restricții alimentare

12:50, 17.04.2024 - Perioada de post este mult mai mult decat un simplu act de obediența fața de poruncile religiei. Ea reprezinta o oportunitate de a ne ingriji de sanatatea noastra atat fizica, cat și mentala, oferindu-ne posibilitatea de a ne detoxifia organismul, de a renunța la anumite obiceiuri alimentare nesanatoase…

Așa faci cel mai bun pește la cuptor. Ingredientul secret pentru un preparat sofisticat

09:45, 25.03.2024 - Ingrediente: 1 somon intreg, nu prea mare3 fire de praz2-3 linguri ulei de masline1 pahar de vin alb4 caței de usturoi, tocat marunt5 crenguțe de cimbru, proaspete, de preferat1 pahar de apa1 grepfruit, de marime medie, taiat in felii de 1 cm grosimesarepiperMod de prepararePreincalzeste cuptorul la…

Mancare de urzici frecate cu malai. Urzici muntenești

16:25, 20.03.2024 - Rețeta urzicilor preparate in acest mod face parte dintre rețetele vechi, transmise din generație in generație, in zona de sud a țarii. Cine a copilarit la bunici in Muntenia și Oltenia, cu siguranța este familiarizat cu o astfel de mancare. Mancarea se servește cu mamaliga, chiar daca are in conținutul…


Ce parere ai despre aceasta stire?