Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gelul care poate salva vieți, ținut în sertar. Inventatorii nu au bani pentru brevet

Publicat:

O inventie venita din viitor, care poate salva vieti in prezent, risca sa ramana la trecut. Chimistii de la Iasi au descoperit o metoda ieftina si rapida care se aplica in cazul infarcturilor minore: un gel care se injecteaza in inima si repara cordul. Le lipsesc insa banii ca sa o breveteze. 50.000 de euro stau in calea unei revolutii in medicina.

Gelul se solidifica in numai 44 de secunde, incalzit de temperatura corpului. Cercetatorii de la Institutul de Iași au muncit aproape șapte ani la crearea lui. Folosirea lui ar revolutiona chirurgia cardiaca.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

IGPR: Romanii nu verifica daca pagina magazinului e reala

09:50, 06.05.2024 - Romanii nu se feresc de fraudele online. Poliția Romana , prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de catre populatia adulta din Romania, rezultand, printre altele, ca aproximativ o treime dintre cei…

Aditivii alimentari xantan și caragenan ar putea provoca diabet

05:15, 29.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici. Ar fi vorba despre guma xantan și caragenan. Ce sunt xantanul și caragenanul Emulsifiantii (emulgatorii)…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Victor Tomulescu, medic primar chirurgie generala: Testele pentru biomarkeri ajuta la identificarea celor mai eficiente opțiuni de tratament in cancerul colorectal. Inovații și perspective in chirurgia cancerului colorectal in Romania

12:20, 25.03.2024 - Cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer la nivel mondialIn Romania, cancerul de colon ocupa locul 2 ca mortalitate prin cancerSe  estimeaza ca in perioada 2020-2040 incidența cancerului colorectal, atat la barbați, cat și la femei va crește cu peste 10%In mijlocul luptei impotriva…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Exista febra depresiei? Cercetatorii au descoperit o legatura intre temperatura corporala si tulburarea afectiva

13:05, 10.02.2024 - Hidromasajul sau sauna ar putea reduce depresia, sustin cercetatorii americani, dupa ce un studiu condus de Universitatea California San Francisco a aratat o corelatie intre temperatura corporala si depresie. Cum se explica aceasta legatura si de ce e mai bine sa incalzim corpul pentru a reduce simptomele?Persoanele…


Ce parere ai despre aceasta stire?