Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Maruntaie cu sos acru (Reteta interbelica)

Publicat:

Maruntaie de pasare se fierb in apa cu sare si o lingura otet.Cu 10 minute inainte de a servi, se face un sos din untura, faina, 3 galbenuse, putin otet, sare, un pic de zahar, se ingroase la foc mic, se adauga putina zeama de carne.Maruntaiele asezate pe farfurie fierbinte se acopera cu acest sos.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului. Ii multumim lui pentru acest caiet. Am pastrat ortografia originala.Credi ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de supa crema de legume cu ciuperci. Ce sa gatești in prima zi din Postul Paștelui

16:40, 18.03.2024 - Știm cat de greu este sa gasești rețete delicioase de post, din acest motiv iți venim in ajutor. Suma crema de legume cu ciuperci este o adevarata delicatesa, este hranitoare și are foarte multe beneficii pentru sanatate. Iata cu ce sa te rasfeți in prima zi din post.

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Rețete de prajituri și dulciuri cu banane

21:26, 09.03.2024 - Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe exotice de pe plaiurile mioritice și sunt consumate de multe persoane chiar mai des decat sunt fructele autohtone. Ele se pot manca crude, insa pot fi incluse și intr-o mulțime de rețete de prajituri și dulciuri absolut delicioase. Iata unele dintre…

REȚETA: Friptura de iepure la cuptor cu bere

16:00, 05.03.2024 - Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 caței de usturoi, 1 lingurița turmeric, 1 lingurița curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper dupa gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare: Intr-un bol se pun turmericul, piperul, curry, sare și uleiul, se amesteca totul pana…

Ce pun grecii in ciorba de perișoare, de fapt. Rețeta lor este diferita, dar foarte gustoasa

23:01, 29.02.2024 - Grecia are o bucatarie diversificata, plina de preparate delicioase și speciale. Printre cele mai iubite se numara și ciorba de perișoare greceasca, ce are o rețeta diferita fața de a noastra. Ce pun ei in supa, de fapt și care este ingredientul-minune. Cum se face ciorba de perișoare in Grecia Daca…

Cornuri delicioase cu magiun, rețeta cu care nu dai greș. Pașii pregatirii desertului aromat și ieftin

18:50, 23.02.2024 - Rețeta cornurilor pufoase cu magiun/gem este simpla, delicioasa și se prepara foarte repede, iar rezultatul este minunat. Pentru desertul gustos care va impresiona musafirii ai nevoie de cateva ingrediente.

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…

Rețeta de prajitura cu kiwi și portocale. Desertul cu care vei reuși sa-i surprinzi pe cei dragi

10:10, 09.02.2024 - Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci gatește prajitura cu kiwi și portocale. Este un desert simplu și gustos, care va reuși sa-ți incante papilele gustative. Acest preparat va reuși cu siguranța sa te surprinda. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul…


Ce parere ai despre aceasta stire?