Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Cartofi umpluti (reteta interbelica)

Publicat:

Cartofii se curata, se scobesc si se rumenesc in multa untura. Cand sunt pe jumatate fripti, se scot si se pun intr o farfurie sa se raceasca. In aceasta untura daca a ramas multa se scoate din ea se frig carnea tocata de vitel si porc amestecate sau se poate si numai un fel in care punem ceapa si piper. Se raceste, se amesteca cu 3 oua intregi, cu aceasta compozitie umplem cartofii.Partea cartofilor ce am scos o scobindu i o rumenim in untura si se lasa fundul cratitei peste care asezam cartofi ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

GastroArt: Tort de ciocolata (reteta interbelica)

08:20, 12.05.2022 - Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de unt proaspat, deasemenea frecat deoparte. Se adauga 100 gr. ciocolata muiata pe marginea masinei cu o lingura de apa, 50 gr. de faina si la urma cele 3 albusuri spuma. Se scoate…

GastroArt: Clatite cu carne (reteta interbelica)

15:41, 29.04.2022 - Se fac clatite obisnuite. Se rumeneste in untura, cu o ceapa tocata marunt, frac14; de carne data prin masina.Se pune in fiecare clatita o lingurita de carne, se intorc marginile laterale inauntru si se face sul.Se dau prin ou amestecat cu o lingurita de untdelemn si se rumenesc in untura fierbinte.Se…

GastroArt: Musaca de varza (reteta interbelica)

08:35, 28.04.2022 - Se rumeneste cu putina ceapa frac12; kgr. de carne macra data prin masina. Se pune sare. Se aleg foile dela o varza frumoasa, li se taie cotorul, se oparesc si se scurg bine, se unge o cratita cu untura si se presara cu pesmet. Se aseaza cateva foi de varza la fund, apoi un strat de carne tocata si…

GastroArt: Knodel vienez (reteta interbelica)

10:00, 27.04.2022 - Se face un aluat din frac12; kgr. de cartofi fierti, curatati si dati prin masina, cu 100 gr. faina, o jumatate ceasca de gris, 100 gr. unt, 2 galbenusuri, jumatate limgurita de sare si un praf de zahar. Se pun toate pe masa de aluat si se framanta pana se face un aluat ca cel de taietei. Il intindem…

GastroArt: Pui cu mazare vero (reteta interbelica)

10:01, 20.04.2022 - Puiul curatat si spalat se taie in bucati potrivite ca 6 8 bucati. Se infierbanta o lingura de unt in care se pun sa traga bucatelele de pui. Nu trebue rumenite, ci frumos galbenite pe toate partile.Se adauga un praf de faina si cand aceasta e putin ingalbenita se pun 2 linguri de apa sau zeama in care…

GastroArt: Pui cu fasole verde (reteta interbelica)

10:56, 17.03.2022 - Se trage puiul in untura, se adauga o ceapa data prin razatoare si un praf de faina. Se curata fasolea.Daca puiul e foarte tanar, atunci fasolea se ferbe deoparte, se scurge de apa si se pune peste puiul deja inabusit. Se pune sare, se adauga apa sau zeama de carne, atat cat trebue sa aiba mancarea…

GastroArt: Marmelada de portocale (reteta interbelica)

08:56, 11.03.2022 - Se aleg portocale mari cu coaja groasa. Se spala si se sterg. Se pune o oala cu apa la foc, in care sa poata incapea portocalele in voie. Cand apa clocoteste bine, se da drumul portocalelor si se lasa sa fiarba in clocote mari, pana se moaie coaja.Se scot si se pun intr un vas cu apa rece, se lasa asa…

GastroArt: Tocana de ochiuri (reteta interbelica)

10:15, 06.03.2022 - Proportii: 6 oua, frac14; kgr. ceapa, 100 gr. untura, 2 rosii, 2 ardei grasi, 1 legatura verdeata, sare. Se toaca ceapa marunt, se pune la prajit in untura, cu sare.Cand este pe jumatate prajita, se adauga si ardeii cu rosiile taiate, se lasa sa se inmoaie bine, se sparg ouale deasupra, se da la cuptor…


Ce parere ai despre aceasta stire?



Informatii Utile

Vremea

Prognoza meteo pentru maine 27 mai 2022
Bucuresti 16°C | 29°C
Iasi 14°C | 29°C
Cluj-Napoca 12°C | 26°C
Timisoara 16°C | 29°C
Constanta 15°C | 23°C
Brasov 11°C | 25°C
Baia Mare 13°C | 25°C
alte orase..

Curs Valutar

Cursul valutar din 26 mai 2022
USD 4.6194
EUR 4.9423
CHF 4.8107
GBP 5.8196
CAD 3.6032
XAU 274.176
JPY 3.6448
CNY 0.6864
AED 1.2576
AUD 3.2762
MDL 0.2425
BGN 2.5269