Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO. Extraordinara poveste a teatrului vienez de la Oraviţa.

Publicat:

Cine vrea sa vada cum arata primul teatru al Vienei, celebrul Burgtheater, astazi disparut, trebuie sa mearga la... Oravita. Copia la scara mai mica a celebrului monument austriac a supravietuit razboaielor si perioadei comuniste.Istoria extraordinara a teatrului din Oravita ne-a fost povestita de directorul institutiei, , istoric si filolog. El se afla la conducerea teatrului din 1998. A scris trei volume despre 'Istoria teatrului vechi din Oravita". Cand ne-am intalnit, directorul ...

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO Adevarata poveste a celebrului caine 'Calu' din 'Pistruiatul'

08:16, 22.05.2024 - Istoria celebrului caine Calu’, devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, informeaza AGERPRES.

FOTO / Extraordinara poveste a unui fost elev al Școlii de Meșteșuguri „Zestrea Bisoceana”

00:15, 13.05.2024 - Zestrea Bisoceana țese noi și noi povești despre tradițiile acestor locuri și implica in ele comunitatea, dar mai ales tinerii. Una dintre aceste povești extraordinare a fost scrisa impreuna cu un tanar in varsta de 20 de ani, in prezent student in primul an la Universitatea Tehnica de Construcții București,…

VIDEO Erwin Șimșensohn, laureat la Premiile Radio Romania Cultural pentru managementul Teatrului de Stat Constanța/ Mesaj catre politicieni: ”Avem nevoie de o sala de teatru”

07:30, 23.04.2024 - Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, este unul dintre laureații Galei Premiilor Radio Romania. Acesta a primit premiul pentru proiectul managerial de la Teatrul de Stat Constanța, care a revitalizat trupa și viața culturala a orașului, de la categoria Teatru. Directorul instituției…

VIDEO | Prima cabana construita vreodata in Romania: Istoria unui loc de poveste

12:00, 18.04.2024 - Prima cabana montana construita in Romania se afla in Sibiu, la 1.540 de metri altitudine, precizeaza Consiliul Județean Sibiu, intr-o postare pe Facebook. Inițial a fost cunoscuta sub numele de „Casa de adapost Șerbota”, pentru ca apoi sa fie redenumita „Cabana Negoiu”.

Extraordinara poveste a cabanei Negoiu, prima cabana montana construita in Romania, in anul 1880

10:36, 18.04.2024 - Prima cabana montana construita in Romania se afla in Sibiu, la 1.540 de metri altitudine, precizeaza Consiliul Județean Sibiu, intr-o postare pe Facebook. Inițial a fost cunoscuta sub numele de „Casa de adapost Șerbota”, pentru ca apoi sa fie redenumita

Dezvaluri incendiare: fostul șef Wirecard folosea baza de date Schengen pentru a planui spargeri și asasinate, comise de echipe rusești de elita

07:50, 06.04.2024 - Directorul executiv fugar al Wirecard, Jan Marsalek, s-a folosit de functionari compromisi din serviciile de informatii ale Vienei pentru a spiona cetateni europeni, inclusiv prin baza de date Schengen, si a planui spargeri si asasinate comise de echipe rusesti de elita. De asemenea, el a obtinut o…

In memoriam Constantin Zamfir Dumitru, directorul cu cel mai lung mandat din istoria Bibliotecii Judetene Constanta

17:00, 21.03.2024 - El a avut doua mandate, primul desfasurandu se in perioada 1967 ndash; 1969. Al doilea a inceput in anul 1971 si s a terminat in 1997, cand s a pensionat Constantin Zamfir Dumitru, personalitate marcanta a Bibliotecii Judetene Constanta, a venit pe lume in comuna Crucea, judetul Calarasi, intr o zi…

La Muzeul de Istorie Nationala a Romaniei: Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodopera a artei medievale, cu o poveste extraordinara

19:30, 14.03.2024 - Stindardul liturgic al lui Stefan cel Mare, capodopera a artei medievale si cea mai pretioasa relicva istorica romaneasca din vremea domnitorului Moldovei, poate fi admirat in cadrul expozitiei "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" pana duminica, 31 martie 2024, in cadrul Muzeului National de Istorie…


Ce parere ai despre aceasta stire?