Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO-VIDEO Minunata Timişoara - Toate secretele clădirilor-monument şi poveştile uluitoare ale unei cetăţi imperiale

Publicat:

Timisoara este fara indoiala un loc minunat. Unul in care vizitatorul este purtat in trecut, readus in prezent, i se arata vechiul, dar si noul, clasicul cat si modernul, sacrul si profanul, lumina si intunericul. Multimea de cladiri monument – in numar de peste 14.000 (cel mai mare numar de cladiri istorice dintr-un oras din Romania) vorbesc despre trecutul unui oras fantastic.    O plimbare prin centrul istoric al Timisoarei printre cladirile de diferite stiluri arhitecturale - baroc, eclectic, seccesion vienez si maghiar, neoromantic, neogotic, neoclasic, te transpun intr-o alta dimensiune. 

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Piesa istorica din Transilvania, expusa in cetatea Targu Mureș

02:10, 04.05.2024 - O piesa remarcabila din colecția Colegiului Reformat din Odorheiu Secuiesc este stema funerara din argint a patronului principal, Istvan Daniel de Vargyas (1684–1774), opera argintarului clujean Janos Szakall. Expoziția temporara „ORATIO, STUDIO ET COLLECTIO. 400 de ani de existența a colegiilor reformate…

De miercuri, 1 mai 2024, Garda Apulum reincepe spectacolele de reconstituie istorica, in Cetatea „Alba Carolina”

22:00, 01.04.2024 - Liviu Zgarciu, purtatorul de cuvant al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, a transmis ca incepand de miercuri, 1 mai 2024, Garda Apulum reincepe spectacolele de reconstituie istorica, in Cetatea „Alba Carolina” „In data de 1 mai reluam activitatea. Incepem intr-o zi de miercuri deoarece este Saptamana…

Primaria vrea delimitarea clara a zonelor din Timișoara, care vor fi supuse regenerarii urbane

12:05, 20.03.2024 - Specialiștii Primariei Timișoara au realizat delimitarea clara a patru zone din oraș, care vor fi favorizate și vor beneficia de proiecte ample de regenerare urbana. Este vorba de Piața Victoriei – Operei, Fabric, Iosefin și Dacia, iar consilierii locali trebuie sa aprobe delimitarea acestora. Municipalitatea…

„Simte istoria”, proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat ...

14:50, 05.03.2024 - „Simte istoria" este un proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei de Muzeul Național al Bucovinei. Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație ...

Se redeschide Cetatea de Scaun a Sucevei

19:05, 01.03.2024 - Noul pod de acces in Cetatea de Scaun a Sucevei a fost finalizat inainte de termen, astfel ca vizitatorii vor putea fi primiti incepand de astazi, 1 martie. Etapa a doua de restaurare a cetatii continua, lucrarile care se executa in Santul de Aparare si la zidurile cetatii nu influenteaza procesul de…

Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru vizitare vineri, in prima zi din martie

13:20, 28.02.2024 - Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru vizitare vineri, 1 martie 2024. Podul cel nou al Cetații este gata, iar programul de vizitare este de marți pana duminica (luni este inchis), in intervalul 9:00-20:00. Ultima intrare este la ora 19:00. Program ghidaj: 10:00-18:00. Ultimul ghidaj: ora ...

Noul pod de intrare in Cetatea de Scaun a Sucevei va fi finalizat la inceputul lunii martie. Flutur: „Cetatea devine un pol de referința pentru nordul țarii” (FOTO)

16:05, 26.02.2024 - Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, astazi, lucrarile de consolidare a Cetații de Scaun a Sucevei, care includ și construcția unui nou pod de intrare. Gheorghe Flutur a amintit ca in momentul de fața cetatea este un adevarat șantier pentru a fi consolidata, instituția…

Campanie impotriva abandonului de deșeuri in zona drumurilor naționale

08:05, 26.02.2024 - Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Craiova a lansat un apel catre participanții la trafic in ceea ce privește pastrarea curațeniei. De-a lungul drumurilor naționale sunt aruncate periodic deșeuri. Este perioada in care numarului cantitaților de gunoi crește. Probleme majore sunt la Secția de Drumuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?