Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO „La Blouse Roumaine” sărbătorită la Târgovişte, în Parcul Mitrolopiei

Publicat:


„Imi place foarte aceasta initiativa, mai ales ca eu sunt o mare colectionara de piese de port popular. Am in colectia mea piese vestimentare de cand faceau fetele mele dansuri populare  si cantau in cor. Portul popular nu trebuie uitat, ci chiar promovat cat de mult posibil pentru ca multi tineri din ziu ade astazi nu mai cunosc istoria acestei bluze. Imi place si faptul ca s-a scos la suprafata de foarte multi creatori de moda, sculptori, pictori aceasta ie si ca au avut-o ca sursa de inspiratie”, a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de .   „Pentru…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul Național al Bucovinei anunța finalizarea proiectului ”Educația activa in Muzeu – o cale catre viitor”

16:55, 29.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei anunța finalizarea proiectului Educația activa in Muzeu – o cale catre viitor, contract numar 2022-2-RO01-KA122-ADU-0000100163, finanțat de catre Uniunea Europeana in cadrul Programul Erasmus+ 2021-2027, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scopul invațarii, domeniul…

Aparitie editoriala de exceptie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:35, 20.04.2024 - O aparitie editoriala de exceptie Catalogul "DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV XX", o lucrare unica a identitatii cultural istorice romanesti a avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Colectiile "Emilian…

Pictorul roman Adrian Ghenie a dat lovitura! Cu cat s-a vandut tabloul 'Autoportret' la licitația de aseara / Suma este peste așteptari

09:40, 21.02.2024 - Lucrarea "Autoportret" de Adrian Ghenie, unul dintre cei mai bine cotati pictori romani, a fost adjudecata la suma de 99.999 de euro la licitatia de arta postmoderna si contemporana organizata, marti seara, de casa Artmark, potrivit rezultatelor sesiunii, informeaza AGERPRES. Tabloul, realizat in…

Ziua Constantin Brancuși, 19 februarie. 148 de ani de la nașterea sculptorului

09:15, 19.02.2024 - Prin testament, Brancuși a lasat moștenire statului roman atelierul sau și un numar important de lucrari. Romania de atunci, condusa de partidul comunist, a refuzat sa accepte moștenirea lui Brancuși și astfel, atelierul și 80 dintre lucrarile  sale au revenit statului francez.Abia in 1964, Brancuși…

Un automobil de lux, sechestrat intr-un dosar de escrocherie și spalare de bani

09:20, 14.02.2024 - Un automobil de lux a intrat in custodia Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA, dupa ce a fost sechestrat intr-un dosar de escrocherie și spalare de bani. La momentul indisponibilizarii, automobilul a fost anunțat in cautare, iar recent Inspectoratul Național de Securitate Publica…

Acțiuni de ecologizare in Brașov, dupa ce urșii au impraștiat gunoaiele

16:50, 08.02.2024 - Temperaturile ridicate din aceasta prima jumatate a saptamanii au dus nu numai la topirea zapezii, ci și la apariția gunoaielor aruncate la intamplare sau mutate chiar de animalele salbatice, in special de urși, anunța Agenția de presa Rador, care citeaza Radio Brașov. Acest lucru s-a intamplat și in…

Miercuri: Tabloul lui Honoriu Crețulescu cu tema execuției lui Horea și Cloșca, exponatul lunii februarie la Muzeul Unirii

17:35, 06.02.2024 - Miercuri: Tabloul lui Honoriu Crețulescu cu tema execuției lui Horea și Cloșca, exponatul lunii februarie la Muzeul Unirii Pentru luna februarie, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia prezinta tabloul lui Honoriu Crețulescu cu tema execuției lui Horea și Cloșca. Pictura nu a fost finalizata și, de asemenea,…

Mulajul facut de Brancuși in 1902 ramane la Timișoara pana in anul 2025. Este primul proiect care i-a adus notorietate

13:50, 06.02.2024 - Lucrarea expusa la Muzeul Național de Arta Timișoara este realizata din ghips policrom, pictat cu atenție pentru a delimita suprafețele anatomice. Este realizata dintr-o singura piesa, cu excepția brațelor.


Ce parere ai despre aceasta stire?