Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Cum am inventat banii: de la kosonii de aur ai dacilor, ducaţii lui Vladislav I la leii de azi. O monedă, motivul decapitării lui Brâncoveanu

Publicat:

Cea mai veche moneda atestata pe teritoriul romanesc este drahma de argint in greutate de 8 grame, emisa de polisul (orasul) grecesc Histria in anul 480 inainte de Christos. Ea a fost urmata si de alte emisiuni de moneda ale polisurilor grecesti din Dobrogea.    Geto-dacii foloseau monede macedonene, apoi au inceput sa emita monede proprii din argint, asemanatoare cu ale celtilor, pentru ca apoi sa emita celebrii kosoni de aur. De asemenea, monedele romane, cum sunt denarii republicani sau imperiali, au patruns si ele pe teritoriul Daciei, inainte chiar de ocupatia romana, dar au continuat…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vremea se schimba in weekend. ANM anunța ce urmeaza: „Maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vara”

09:05, 17.05.2024 - Dupa valul de ploi și frig, vremea se schimba la sfarșitul saptamanii. Șefa Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat ca duminica se vor atinge 28 grade Celsius, insa vor mai fi și episoade de instabilitate, relateaza Antena 3. Tot de vreme frumoasa vom avea parte și saptamana viitoare, inclusiv…

Alerta in Marea Neagra! Porturile au fost inchise din cauza vantului

15:41, 04.05.2024 - ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca au fost suspendate manevrele navelor in porturile de la malul Marii Negre, din cauza vantului puternic”, anuntan Centrul Infotrafic. ANM anunta cod galben de vant puternic, sambata, pana la ora 19.00, in Dobrogea si in cea…

Meteo 20 aprilie 2024. Vreme la extreme. Unde va fi astazi cel mai frig

07:45, 20.04.2024 - Cerul va fi temporar noros și va ploua in cea mai mare parte a Dobrogei, pe arii restranse in Oltenia și Transilvania și izolat in celelalte regiuni.La munte vor fi precipitații mixte (mai ales ninsori la altitudini de peste 1500m). Ploile vor fi și sub forma de aversa, iar in sud-estul tarii, pe arii…

Situatia umiditatii solului in Dobrogea. Date agrometeorologice (FOTO)

15:00, 03.04.2024 - Potrivit ultimelor date furnizate de Serviciul Agrometeorologie al Administratiei Nationale de Meteorologie ANM , la data de 3 aprilie 2024, in cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0 100 cm, prezinta valori satisfacatoare si apropiate de optim, in Maramures, Crisana si…

Toate porturile de la malul Marii Negre au fost inchise din cauza vantului puternic

13:35, 25.03.2024 - Toate porturile de la malul Marii Negre au fost inchise, luni, din cauza vantului puterni, potrivit news.ro. ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din cauza vantului puternic, toate porturile de la malul Marii Negre au fost inchise”, anunta, luni, Centrul…

ANM: Situatia rezervei de umiditate in Dobrogea. Evaluare la data de 19 martie 2024

15:40, 19.03.2024 - Conform datelor furnizate de Serviciul Agrometeorologie al Administratiei Nationale de Meteorologie ANM , la data de 19 martie 2024, in cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0 100 cm, se incadreaza in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Maramures, Crisana,…

Atenționare meteo. Lapovița, ninsori și vant in mai multe regiuni din țara, pana joi, 21 martie. Zonele vizate

10:40, 19.03.2024 - Atenționare meteo. Lapovița, ninsori și vant in mai multe regiuni din țara, pana joi, 21 martie. Zonele vizate Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) anunța lapovița și ninsori in mai multe regiuni din țara. De asemenea, vor fi intensificari ale vantului. Potrivit ANM, temporar vor fi precipitații…

Vremea 14 martie: ploi și ninsori in țara, cand se incalzește

06:55, 14.03.2024 - Astazi, temperaturile se vor situa in jurul mediilor multianuale in cea mai mare parte a țarii. Cerul va avea innorari și va ploua moderat in cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, unde izolat se vor acumula cantitați de apa de 10...15 l/mp, dar in general slab, local in Oltenia, Dobrogea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?