Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Bucate după reţeta bunicilor. Povestea delicioaselor afumături din Bărăgan

Publicat:



, de 73 de ani, nea Nelu cum il stie tot cartierul, face de cand se stie bunatati afumate. Secretul tine de focul care se face in afumatoare pentru ca bucatele sa prinda savoare si sa se topeasca in gura. Se folosesc lemne care trebuie sa arda mocnit si trebuie sa fii atent mai tot timpul la fum. Sunca, jambon, carnati si costite, toate stau frumos agatate in carlige pentru a fi patrunse de fumul gros si inecacios. Vreo patru-cinci ceasuri sunt puse la grea incercare bucatile de carne, timp in care nea Nelu are grija ca produsele sa iasa „ca la carte“.

„Imi dau…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cate oua se pun la drobul de pui. Ce trebuie sa mai adaugi in compoziție

15:25, 26.04.2024 - Drobul este nelipsit de pe masa de Paște, dar nu toata lumea iubește mielul, așa ca unii oameni il fac de pui. Gustul este la fel de delicios și iți va ieși un preparat mai ușor, avand in vedere ca organele de pui sunt mai puțin grase decat cele de miel. Iata ce ingrediente ai […] The post Cate oua…

Ce sa pui la piure in loc de lapte. Cele 6 alternative care te vor surprinde

23:01, 05.04.2024 - Cel mai bun piure se obține cu mici secrete. In primul rand, opteaza pentru cartofi cu o textura bogata in amidon. Un alt truc consta in fierberea cartofilor in apa sarata. Pune-i taiați intr-o oala mare cu apa sarata și fierbe-i pana cand devin moi. Este important sa nu fierbi excesiv cartofii, deoarece…

Cele mai bune sarmale de post dupa rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care da tot gustul delicios, nici nu simți ca nu au carne

15:20, 28.03.2024 - Daca nu știi ce sa mai gatești in aceasta perioada, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesita prea mult talent in bucatarie sau ingrediente scumpe. Daca vrei sa iasa ca la carte, urmeaza rețeta celebrului Radu Anton Roman. Care este ingredientul ce…

Cum faci ciorba de burta ca la restaurant. Ingredientul folosit de bucatarii romani, secretul care da tot gustul

18:05, 16.03.2024 - Ciorba de burta este unul dintre cele mai gustoase preparate, dar nu orice gospodina știe sa il pregateasca exact ca la carte. Iata cea mai tare rețeta și cele mai bune trucuri, ce te vor ajuta sa faci o ciorba ca la restaurant. Ingredientul folosit de bucatarii romani, ce da un gust special. Ce oase…

Produsul de 3 lei care trebuie adaugat in piureul de cartofi. Gustul va fi mai aromat

18:25, 08.03.2024 - Pentru a prepara un piure aromat, ai nevoie de un ingredient ce costa nu mai mult de 3 lei. S-ar putea sa il ai deja acasa, in camara sau in frigider. Adauga doua linguri din acest produs in compoziția de cartofi sfaramați cu unt și lapte și vei obține un rezultat pe masura. Toata lumea […] The post…

Secretul mucenicilor moldovenești. Gustul va fi savuros, ce ingrediente folosesc gospodinele din Moldova

19:41, 19.02.2024 - Mucenicii preparați dupa rețeta moldoveneasca sunt pur și simplu savuroși. Afla in randurile de mai jos cum trebuie sa pregatești desertul pentru sarbatoarea Sfinților 40 de Mucenici. Care sunt ingredientele folosite de gospodinele din nordul țarii și care este modul de preparare. In fiecare an, pe…

Secretul gratarului perfect: Cum sa folosești corect termometrul pentru carne daca vrei rezultate delicioase și precise?

17:40, 13.02.2024 - Termometrul pentru carne a devenit un  instrument esențial pentru gatitul corect și sigur al carnii, asigurand ca aceasta este preparata la temperaturi corespunzatoare pentru a distruge bacteriile daunatoare și a asigura siguranța alimentara. Utilizarea unui astfel de dispozitiv din familia de accesorii…

Un barbat ce a a taiat un copac din padurea situata pe raza Municipiului Aiud, pentru a-și incalzi familia de Craciun, risca sa ajunga la inchisoare

11:55, 12.02.2024 - Procurorii de pe langa Judecatoria Aiud au cercetat timp de aproape trei ani un barbat care a taiat un arbore de pe proprietatea statului pentru a-și incalzi familia. Valoarea prejudiciului constatat a fost de doar 204 lei. In octombrie 2023, T. B. a fost trimis in judecata pentru infracțiunea de furt…


Ce parere ai despre aceasta stire?