Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Filmele SF devin realitate: Cercetătorii au reușit să creeze amintiri false

Publicat:

Un nou studiu arata ca amintirile false sunt foarte usor de generat. Cercetatorii de la Riken–MIT Center for au creat amintiri false in creierul soarecilor folosind o metoda despre care spun ca ar functiona si in cazul oamenilor, scrie descopera.ro. 

Cercetatorii au folosit o tehnica ce presupune activarea neuronilor cu ajutorul luminii pentru a antrena soarecii sa-si „aminteasca” o experienta dureroasa intr-un context complet diferit de cel in care au experimentat cu adevarat durerea. Amintirile false au fost codificate in creier de celule cerebrale in acelasi…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

De ce specialiștii recomanda sa eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi daunator

00:15, 29.05.2024 - Evita consumul excesiv de ceai cu cel puțin o ora inainte și dupa mese. Cafeina din ceai și cafea stimuleaza sistemul nervos central al organismului. Ceea ce poate duce la o dependența fiziologica nedorita.De ce specialiștii recomanda sa eviți ceaiul cu lapteUnul dintre principalele motive pentru care…

s-a gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat

10:55, 19.05.2024 - Oamenii de știința au gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat fara a-l deteriora. Intr-o evoluție revoluționara, oamenii de știința au descoperit o noua tehnica care permite inghețarea și decongelarea țesutului cerebral uman, pastrandu-și in același timp funcția normala,…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

O noua descoperire confirma tot mai mult existența unei creaturi misterioase

06:05, 18.04.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire senzaționala, generand controverse ample. Este vorba despre o creatura misterioasa care ar fi trait acum aproximativ 202 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor.Oamenii de știința au identificat o ființa cu totul neobișnuita.

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?