Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fenomenul ciudat care va avea loc la noapte. Vei putea vedea și tu dacă vei privi cerul

Publicat:

O spectaculoasa ploaie de stele poate fi observata in aceasta noapte. Astronomii au explicat fenomenul. Coada cometei Halley se intersecteaza cu orbita Pamantului, in perioada 19 aprilie – 28 mai. Acest fenomen produce o ploaie de stele, denumita Eta Aquaride, care va atinge apogeul in noaptea de 5 spre 6 mai. Ploaia de meteori poate fi observata cu ochiul liber. poate fi privit cel mai bine de locuitorii de la tropice si de cei din emisfera sudica, dar este vizibil si din emisfera nordica. Resturile din coada cometei Halley produc un fenomen similar in primavara fiecarui…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fenomen nemaiintalnit pe cerul Salajului

14:51, 11.05.2024 - Aurora boreala s-a putut vedea in noaptea de vineri spre sambata pe cerul Salajului. Fenomenul s-a produs deoarece au avut loc mai multe erupții solare care au generat o furtuna geomagnetica. De fapt, aceste erupții de o intensitate mare au perturbat campul magnetic al Pamantului. Aurora boreala s-a…

Fenomen rar observat in Ucraina: Cerul a devenit roz

10:25, 03.05.2024 - O aurora boreala roz rara a fost observata in Ucraina. Culoarea deosebita a luminilor de pe cer a fost observata de locuitorii din regiunile nordice ale Ucrainei. In noaptea de 3 mai, locuitorii Ucrainei au putut observa o stralucire roz pe cer - aurora boreala.

Ploaie de meteori in aceasta noapte! Lyridele vor face spectacol pe cerul Romaniei!

16:40, 21.04.2024 - In luna aprilie, in nopțile de 21/22 și 22/23, toți cei ce vor privi spre cer vor vedea mai multe stele cazatoare decat in mod normal. Este activ curentul de meteori Lyride, iar in acele nopți va fi maximul. Planeta noastra trece printr-o zona pe unde a trecut cometa C/1861 G1 (Thatcher), iar praful…

Țiriac Open, ploaie persistenta și doar trei meciuri incheiate + Programul zilei a cincea

22:25, 17.04.2024 - Vremea nefavorabila din București a afectat jocul in ziua a patra de la Țiriac Open. Ploaia a afectat programul, doar trei partide, doua de simplu și una de dublu reușind sa ajunga la final. Prognoza meteo anunța ploaie in Capitala incepand de la ora pranzului cu o probabilitate care varia, dar care…

Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 - De ce animalele se comporta ciudat in timpul unui astfel de fenomen astronomic

14:56, 08.04.2024 - Cei mai mulți oameni care vor vedea „pe viu” eclipsa totala de Soare din 8 aprilie se vor uita in sus, dar vor fi și oameni care vor privi in jurul lor, pentru a vedea cat de ciudat se comporta animalele și pentru a incerca sa raspunda la o serie de intrebari fara raspuns. Știm ca o parte dintre animale…

Un grup ciudat de stele care orbiteaza Calea Lactee ar putea fi cheia catre misterioasa materie intunecata

01:01, 08.04.2024 - O galaxie satelit descoperita recent, care orbiteaza Calea Lactee, este fie un palc de stele incredibil de vechi, care se vor fragmenta in curand, fie galaxia pitica dominata cel mai mult de materie intunecata gasita pana acum, relateaza Live Science.

Descoperire fabuloasa despre Calea Lactee

15:10, 22.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu, transmite AFP. Acesti doi ”curenti stelari” cu o miscare…

NASA avertizeaza ca vom vedea in curand o explozie cosmica pe cer, vizibila cu ochiul liber: un eveniment unic in viața

13:56, 22.03.2024 - O stea situata la aproximativ 3.000 de ani lumina distanța de Pamant este pe cale sa produca un eveniment stelar spectaculos, vizibil o data in viața. In curand, cerul nopții va fi luminat de o nova, un tip rar de explozie stelara. Astronomii de la NASA anunța ca acest fenomen va ilumina cerul cu o…


Ce parere ai despre aceasta stire?