Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fed va menține dobânzile ridicate mai mult timp

Publicat:

americana (Fed) nu a majorat miercuri rata dobanzii cheie, menținand-o in intervalul 5,25%-5,50%, dar este clar ca intenționeaza sa o mențina la un nivel ridicat pentru mai mult timp.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

SUA: Inflația determina Fed sa mențina dobanzile și anticipeaza o singura reducere in 2024

00:10, 13.06.2024 - Rezerva Federala a SUA (Fed) a menținut ratele neschimbate la 5,25%-5,50% la finalul ședinței de miercuri și a indicat ca oficialii sai se așteapta sa le reduca in medie o singura data in acest an, potrivit AFP.

Rezerva Federala a SUA a mentinut miercuri dobanzile constante si a indicat ca anul acesta va avea loc doar o singura reducere

21:51, 12.06.2024 - Rezerva Federala a lasat miercuri neschimbata rata cheie a dobanzii si a semnalat ca se asteapta la o singura reducere a acesteia inainte de sfarsitul anului, pe fondul inflatiei persistente peste nivelul tintit de institutie, transmite CNBC, potrivit news.ro

Banca Centrala Europeana a redus dobanzile

07:46, 07.06.2024 - A redus dobanzile. Banca Centrala Europeana a redus, joi, dobanzile, mișcare așteptata la scara larga de piețe și economiști, dar in ciuda unor presiuni inflaționiste care persista. BCE a anunțat o reducere a ratei dobanzii principale de la un maxim istoric de 4% la 3,75%, scrie BBC . Se așteapta ca…

Jerome Powell reafirma ca Fed va mentine dobanzile ridicate mai mult timp

22:15, 14.05.2024 - Presedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a declarat ca Fed trebuie sa aiba rabdare deoarece asteapta mai multe dovezi ca ratele ridicate ale dobanzilor reduc inflatia si a subliniat necesitatea mentinerii costurilor ridicate de imprumut, transmit Reuters si Bloomberg, potrivit Agerpres.

BCE se pregatește sa reduca dobanzile! Euro se va prabuși in fața dolarului, prezic economiștii americani!

12:05, 04.05.2024 - Perspectiva ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa se indeparteze de Rezerva Federala in privinta reducerii dobanzii de referinta va fi probabil ”deosebit de negativa” pentru zona euro, potrivit unui economist citat de CNBC.

Președintele Rezervei Federale SUA: Dobanzile vor ramane ridicate pentru mai mult timp

10:05, 02.05.2024 - Rezerva Federala a semnalat ca dobanzile din SUA vor ramane probabil mai mari pentru mai mult timp, deoarece cea mai mare economie a lumii se lupta cu o inflație persistenta. Jay Powell, președintele FED Foto: Chip Somodevilla / Getty Images / Profimedia Membrii comitetului de politica monetara au declarat,…

Fed menține ratele in fața „lipsei de progrese” pe frontul inflației

22:45, 01.05.2024 - Rezerva Federala a SUA (Fed) a lasat ratele dobanzilor neschimbate la finalul ultimei sale ședințe de miercuri, constatand „lipsa de progrese” recenta pe frontul inflației, dar a anunțat ca va reduce volumul activelor din bilanțul sau incepand cu luna iunie, potrivit AFP.

Rusia menține dobanzile, in timp ce atacurile din partea Ucrainei accentueaza riscurile de inflație

14:00, 22.03.2024 - Banca centrala a Rusiei a menținut vineri ratele dobanzilor neschimbate, in timp ce se confrunta cu riscurile inflaționiste care includ acum și atacurile din regiunile de la granița cu Ucraina.


Ce parere ai despre aceasta stire?