Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fără reclamă înşelătoare! UE introduce norme noi pentru cosmetice

Publicat:

Produsele cosmetice comercializate in magazine trebuie sa respecte de joi standarde mai stricte de siguranta si sa nu mai contina reclame inselatoare, odata cu intrarea in vigoare a Regulamentului UE privind produsele cosmetice, informeaza un comunicat al Reprezentantei in Romania a , remis .

“Fie ca este vorba de articole pe care le folosim zilnic, precum pasta de dinti, fie de un nou ruj sau o lotiune dupa ras, consumatorii vor beneficia de acum de o protectie sporita si de informatii mai clare despre cosmeticele pe care le cumpara. Noile norme inlesnesc…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua incercare in Parlament - Protecția Consumatorilor sa nu mai controleze bancile. Competența, doar la BNR

13:46, 21.05.2024 - Marți, 21 mai, senatorii din Comisia de Buget sunt puși sa decida asupra unui proiect de lege controversat care ar putea schimba semnificativ modul in care bancile din Romania sunt supravegheate și reglementate. Proiectul, care prevede transferul atribuțiilor de protecție a consumatorilor de servicii…

PE va adopta prima lege UE privind combaterea violenței impotriva femeilor

13:35, 22.04.2024 - Comunicat de la Biroul de presa al PE Noile norme vizeaza prevenirea violului și sensibilizarea cu privire la consimțamant, iar mutilarea genitala a femeilor și casatoriile forțate vor deveni infracțiuni in legislația UE. Dupa acordul incheiat intre Parlament și Consiliu, eurodeputații vor dezbate marți…

De ce nu respecta Romania termenele Comisiei Europene / Ministerul Energiei recunoaște ca exista riscul ca planul privind clima sa nu fie finalizat la timp

12:10, 22.04.2024 - Noile ținte energetice și climatice stabilite de Uniunea Europeana sunt dificil de pus chiar și pe hartie, nu doar in practica, in cazul Romaniei. Pentru a se alinia Pactului Verde European, Romania trebuie sa revizuiasca, pana pe 30 iunie, un document programatic esențial - Planul Național Integrat…

Noul act normativ de modificare al Legii nr. 201/2016 NU prevede interzicerea țigarilor electronice sau a altor produse destinate inhalarii fara ardere in spațiile publice inchise

08:50, 04.04.2024 - Noile prevederi din Legea 201/2016, in special interzicerea vanzarii catre minori a produselor alternative cu sau fara nicotina, sunt cat se poate de binevenite, fiind cerute in repetate randuri de catre industria noastra. Dar actul legislativ prevede interzicerea in spațiile publice inchise doar a…

Adaosul comercial la produsele romanesti. Poate ministrul agriculturii?

18:01, 29.03.2024 - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa elaboreze un proiect de act normativ conform caruia adaosul comercial al retailerilor pentru produsele romanesti sa nu depaseasca 20%, a declarat, vineri, ministrul de resort, Florin Barbu. „Pana pe 31 decembrie, Ordonanta privind plafonarea…

Cerințele necesare pentru ca un produs sa poata fi numit romanesc ar putea fi stabilite printr-un act normativ

12:06, 14.03.2024 - Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, afirma ca exista o evaluare la nivelul Guvernului pentru a se stabili printr-un act normativ cerintele necesare pentru ca un produs sa poata fi catalogat de origine romaneasca, mai ales ca au fost situatii…

Decizie surprinzatoare: europarlamentarii USR nu o sustin pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la sefia Comisiei

07:35, 13.03.2024 -   Este o prima lovitura de avertisment pentru von der Leyen, la doar cateva zile dupa ce a fost numita candidatul principal al Partidului Popular European pentru sefia Comisiei Europene, scrie POLITICO.„Democratia se erodeaza in Romania, iar von der Leyen se uita in alta parte”, a declarat presedintele…

Datornicii la banci nu mai pot fi harțuiți de recuperatori

15:41, 29.02.2024 - Guvernul a adoptat o ordonanța de urgența care stabilește reguli clare pentru firmele de recuperare a creanțelor, oferind astfel o mai buna protecție debitorilor. Conform noilor reglementari, toate firmele care doresc sa iși desfașoare activitatea in Romania vor trebui sa obțina o autorizație de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?