Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Exponatul saptamanii la Muzeul de Arta Populara Constanta -Ulcior de nunta din Oas

Publicat:
Exponatul saptamanii la Muzeul de Arta Populara Constanta -Ulcior de nunta din Oas

Exponatul saptamanii la Muzeul de "Ulcior de nunta" " Vama localitate din judetul reprezinta un vechi centru de olarie din , cu insemnatate deosebita in secolul al XIX lea. Formele caracteristice sunt taierele, ulcioarele de "nanasi" si canile de vin. Ulciorul de nunta prezentat astazi face parte din colectia de ceramica traditionala a Muzeului de si a fost clasat in categoria juridica FOND, p ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Profesorul universitar dr. Nuredin Ibram a lansat la Muzeul de Arta Populara Constanta, in prezenta unui public numeros, o noua carte din seria Spiritualitate tatara, volumul V, Bucataria traditionala tatara. Au vorbit des

09:40, 19.05.2024 - Profesorul universitar dr. Nuredin Ibram a lansat la Muzeul de Arta Populara Constanta, in prezenta unui public numeros, o noua carte din seria "Spiritualitate tatara", volumul V, "Bucataria traditionala tatara". Au vorbit despre volum, din partea institutiei gazda, dr. Cerasela Dobrinescu, Sef Sectie…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Exponatul saptamanii - Fota de mireasa din Muscel

15:10, 06.05.2024 - Exponatul saptamanii prezentat la Muzeul de Arta Populara Constanta este "Fota de mireasa din Muscel". Portul popular din Muscel Arges se defineste prin camasile bogat decorate, fotele tesute cu fir metalic si maramele din borangic, brodate cu matase si "fir de aur", potrivit Muzeului. "Opulenta decorului…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Invierea Domnului, pe care teologii o considera praznicul praznicelor, este cea mai mare sarbatoare a crestinatatii cu data mobila

14:10, 05.05.2024 - "Invierea lui Iisus"Invierea Domnului, pe care teologii o considera "praznicul praznicelor", este cea mai mare sarbatoare a crestinatatii cu data mobila, transmite Muzeul de Arta Populara Constanta.Momentul Invierii lui Iisus Hristos, a treia zi de la rastignirea pe cruce, se gaseste ilustrat intr o…

Licitatii publice: Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrarile in regim de urgenta la sediul Muzeului de Arta Populara din Constanta (DOCUMENT)

16:41, 27.04.2024 - Ca urmare a sesizarii Muzeului de Arta Populara Constanta nr. 1776 21.11.2023, inregistrata la Consiliul Judetean Constanta sub nr. 41076 21.11.2023, cu privire la avariile care au afectat cladirea in timpul intemperiilor meteo din zilele precedente, s a deplasat pe teren o echipa din partea Consiliului…

Muzeul de Arta populara Constanta: Traditii in perioada Floriilor - Lazarelul

14:15, 27.04.2024 - In satul traditional romanesc, in sambata dinaintea Floriilor, se celebreaza Lazarelul, dar si Mosii de Florii. Ziua este dedicata cultului mortilor. Totodata, pomenirea celor adormiti se face si in biserica, in calendarul crestin ortodox ziua fiind cunoscuta ca "Sambata lui Lazar", cu trimitere la…

Colaborare intre Muzeul de Arta Populara Constanta si Gradinita cu Program Prelungit Stelutele Marii

09:45, 31.03.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanta colaboreaza si detine protocoale de colaborare cu majoritatea institutiilor de invatamant din municipiu, atat cu gradinite, scoli gimnaziale de stat, cat si private. Printre colaboratori se numara si Gradinita cu Program Prelungit "Stelutele Marii" din Constanta, care…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Traditii de Buna vestire - Ziua cucului

10:40, 25.03.2024 - Ziua de 25 martie are o semnificatie deosebita atat in calendarul crestin ortodox, cat si in cel popular. Este ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil i a dat Fecioarei Maria vestea ca L va naste pe Iisus Hristos, Mantuitorul. In satul traditional, sarbatoarea se bucura de mare cinstire fiind considerata…

Exponatul saptamanii – Marama tatareasca din Dobrogea, la Muzeul de Arta Populara Constanta

15:25, 11.03.2024 - Obiectul prezentat astazi este o piesa de port folosita pentru acoperirea capului, in cadru ceremonial, de catre tataroaicele din Dobrogea, spun reprezentantii Muzeului de Arta Populara Constanta. Marama lb. turca "mahrama" a fost lucrata in gospodarie din panza industriala subtire, vaporoasa, din bumbac…


Ce parere ai despre aceasta stire?