Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expert: Dacă Șor obține aprobarea Comitetului Executiv, el va obține control total asupra Găgăuziei

Publicat:

și Evghenia Guțul (bașcanul ales) reușesc sa obțina aprobarea al autonomiei, Sor va deține controlul deplin asupra Gagauziei. Potrivit „INFOTAG”, directorul Institutului pentru inițiative strategice, , a apreciat acest lucru intr-o emisiune a postului de televiziune ProTV-Chișinau.

In opinia sa, Sor dorea sa obțina controlul deplin asupra autonomiei dupa ce Guțul a caștigat alegerile din mai. Din acest motiv, el a propus componența sa pentru , formata din activiști ai partidului Sor, declarat neconstituțional.

Potrivit…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Peste 5 mii de locuitori ai Gagauziei au participat la sarbatoarea „Ana dilimiz”

15:55, 28.04.2024 - Limba gagauza este o moștenire vie a culturii și istoriei noastre. Peste 5 mii de persoane din toate colțurile Autonomiei s-au adunat pentru a celebra sarbatoarea „Ana dilimiz” și pentru a confirma ca limba lor materna este vie și continua sa se dezvolte.

Grecii de la PPC, moștenitorii Enel, au intrat in coliziune cu statul roman

07:56, 11.04.2024 - Compania PPC din Grecia a sosit in Romania spre finele anului trecut și deja are un prim dezacord major cu statul roman. Public Power Corporation (PPC), gigantul energetic elen, a intrat, in premiera, in coliziune cu statul roman cu privire la fuziunile planificate ale companiilor sale din Romania.…

Kremlinul se foloseste de actorii pro-rusi din Moldova pentru a justifica o agresiune impotriva Chisinaului (ISW)

04:10, 10.04.2024 - Kremlinul incearca probabil sa foloseasca actorii pro-rusi din Moldova pentru a destabiliza democratia si societatea moldoveneasca, pentru a impiedica aderarea Moldovei la Uniunea Europeana (UE) sau chiar pentru a justifica viitoare operatiuni hibride sau conventionale impotriva Moldovei, scrie Institutul…

ISW: Kremlin incearca sa foloseasca actorii pro-ruși pentru a destabiliza Chișinaul. Cazul Guțul

15:05, 09.04.2024 - Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW) susține ca Rusia incearca sa foloseasca actorii pro-ruși din Republica Moldova pentru a destabiliza țara. Intre timp, potrivit presei ruse, Evghenia Guțul, bașcana Gagauziei, este la Moscova, intr-o vizita de lucru.

Igor Dodon, intrevedere cu Evghenia Guțul: „A fost solicitarea dumneaiei. Am abordat situația din Gagauzia și presiunile autoritatilor”

20:20, 29.03.2024 - Fostul șef de stat, liderul PSRM Igor Dodon a avut o intrevedere cu bașcana Gagauziei, Evghenia Guțul, la solicitarea dumneaiei. In cadrul ședinței s-a discutat despre „situatia din regiune si presiunea exercitata de autoritatile centrale asupra conducerii Gagauziei”, spune Igor Dodon.

(stop cadru) Daca in turul II la prezidențiale ar ieși Ceban și Vlah, cei mai mulți dintre moldoveni ar sta acasa

17:05, 08.03.2024 - Daca in turul II la alegerile prezidențiale care urmeaza sa aiba loc in toamna acestui an ar ieși primarul de Chișinau, Ion Ceban, și fosta bașcana a Gagauziei, Irina Vlah, cei mai mulți dintre moldoveni ar sta acasa. Cel puțin așa arata rezultatele unui sondaj socio-politic, realizat in luna februarie…

(video) Cum a reacționat Guvernul de la Chișinau la intalnirea bașcanei Gagauziei cu liderul de la Kremlin

16:46, 07.03.2024 - „Mesajele de dezbinare și plecaciuni regulate la Kremlin ale reprezentanților gruparii criminale Șor nu servește intereselor cetațenilor Republicii Moldova”. Astfel a comentat Guvernul intalnirea dintre bașcana Gagauziei, Evghenia Guțul, și președintele rus, Vladimir Putin.

„Razboiul cognitiv”: Opriți competiția mondiala pentru „Controlul creierului uman”

11:00, 03.03.2024 - In 2023, comandantul Cornelis van der Klaauw de la Marina Regala a Țarilor de Jos și Expert la Centrul Comun de Razboi al N.A.T.O. in comunicații strategice și operațiuni de informare a scris in articolul „Razboiul cognitiv”: „Motivul pentru care atacurile cognitive trec neobservate de țintele lor este…


Ce parere ai despre aceasta stire?