Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Examinarea chestiunii, privind denumirea limbii de stat din Constituție, a fost AMÂNATĂ

Publicat:

Curtea Constituționala a decis sa amâne ședința de examinare a sesizarii deputatei Ana Guțu, privind interpretarea articolului 13 din Constituție. Aceasta are loc la solicitarea autorului sesizarii.

Inițial aceasta ședința a fost planificata pentru mâine, 12 septembrie, și în aceasta privința Curtea va informa suplimentar data, la care va fi examinata în ședința publica sesizarea menționata.

Amintim, ca sesizarea în cauza ține de interpretarea de catre înalta Curte a articolului 13 din Constituție, cu privire la limba de stat. Potrivit…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

„Slab pregatiti” sau „slabi pregatiti”? – cum este corect

14:36, 16.05.2024 - Invațarea regulilor de baza ale gramaticii limbii romane, dar și a sensurilor specifice ale substantivelor și verbelor este esențiala nu doar pentru a putea comunica, ci și pentru a scrie in mod corect și eficient. Așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, ortografia, adica acel sistem de norme referitoare…

(video) Nu-i traducator in limba rusa, nici judecata nu-i: Prima ședința in dosarul penal pe numele Evgheniei Guțul, amanata

13:31, 30.04.2024 - Prima ședința in dosarul in care este vizata bașcana Gagauziei Evghenia Guțul a avut loc astazi la Judecatoria Chișinau, sectorul Buiucani. Astfel, ședința a fost amanata pana pe data de 27 mai, dupa ce apararea a cerut actele traduse in limba rusa.

(video) Ședința CSM: Examinarea rezultatelor evaluarii candidatului la CSJ, Ion Buruiana, amanata

14:51, 19.03.2024 - Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-au intrunit astazi, 19 martie, in ședința. Pe agenda s-au regasit mai multe subiecte, printre care și examinarea rezultatelor evaluarii de catre Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecator la Curtea Suprema de Justiție, Ion Buruiana.

(live) CSM, in ședința: Examinarea rezultatelor evaluarii candidatului la CSJ, Ion Buruiana, amanata

11:05, 19.03.2024 - Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-au intrunit astazi, 19 martie, in ședința. Pe agenda sunt mai multe subiecte, printre care și examinarea rezultatelor evaluarii de catre Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecator la Curtea Suprema de Justiție, Ion Buruiana.

(live) CSM, in ședința: Examinarea rezultatelor evaluarii a candidatului la CSJ, Ion Buruiana, amanata

10:50, 19.03.2024 - Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-au intrunit astazi, 19 martie, in ședința. Pe agenda sunt mai multe subiecte, printre care și examinarea rezultatelor evaluarii de catre Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecator la Curtea Suprema de Justiție, Ion Buruiana.

Sintagma „limba romana” ramane in toata legislația Rep. Moldova. Eșec al socialiștilor și comuniștilor la Curtea Constituționala

15:51, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Republicii Moldova a decis marți ca sintagma „limba romana” ramane in toata legislația tarii, inclusiv in Constituție. Bogdan Aurescu saluta decizia magistraților care au respins sesizarea depusa de deputații socialiști și comuniști, informeaza Radio Chișinau.

Curtea Constituționala a respins sesizarea privind inlocuirea limbii moldovenești cu limba romana

20:05, 11.03.2024 - Magistrații Curții Constituționale au respins parțial sesizarea privind legea care prevede inlocuirea sintagmei limba moldoveneasca cu limba romana in legislația țarii vecine, aceasta fiind depusa de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, dar care au lipsit de la ședința.

Victorie, la Chișinau! Sintagma ''limba romana'' ramane in intreaga legislatie a Rep. Moldova, inclusiv in Constitutie

18:00, 11.03.2024 - La sfarsitul lunii martie anul trecut, deputatii Blocului Comunistilor si Socialistilor (BCS) au depus o sesizare la Curtea Constitutionala prin care solicitau verificarea constitutionalitatii deciziei de schimbare a denumirii limbii de stat, din moldoveneasca in romana, in toata legislatia din Republica…


Ce parere ai despre aceasta stire?