Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eveniment astronomic fotografiat în premieră: Eclipsă solară pozată de pe Marte

Publicat:

Imaginile realizate de Curiosity arata foarte diferit de eclipsele solare cu care ne-am obisnuit pe Terra, unde chiar si cele partiale sunt evenimente astronomice spectaculoase, scrie space.com. 

Chiar daca Phobos orbiteaza mai aproape de Marte decat Luna se invarte in jurul Terrei, are un diametru de numai 22  kilometri (fata de cei 3.764 kilometri ai Lunii), astfel incat Phobos, cel mai mare dintre cei doi sateliti naturali ai , "musca" abia sesizabil din Soare in timpul unei eclipse. 

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea unor roci bogate in oxigen arata ca Marte ar fi fost foarte asemanatoare Terrei

04:30, 09.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decit au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets. Rocile, descoperite de roverul autonom Curiosity, apartinind NASA, sint neobisnuit…

Cat de asemanatoare sunt Terra și Marte? Cercetatorii au facut o descoperire inedita pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

19:21, 07.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science.

Elicopterul Ingenuity trimis de NASA pe Marte a transmis ultimul sau mesaj spre Terra. Care va fi noua lui misiune

14:40, 17.04.2024 - Micul elicopter Ingenuity, trimis de NASA pe planeta Marte, a transmis ultimul sau mesaj spre Terra si va fi utilizat de acum inainte ca o baza fixa pentru colectarea de date de pe suprafata "Planetei Rosii", a anuntat marti agentia spatiala a Statelor Unite, citata de AFP.

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

A inceput eclipsa totala de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

21:20, 08.04.2024 - Milioane de oameni pot urmari o rara eclipsa totala de Soare, un eveniment ceresc care inca starneste uimire si fascinatie, dar care reprezinta, de asemenea, o oportunitate stiintifica.Fenomenul a inceput la ora 20:00, deasupra Mexicului, unde deja discul solar este acoperit partial de Luna, potrivit…

Zodiile protejate pana pe 25 aprilie 2024. Energia solara anunta schimbari in bine, totul merge struna

12:40, 08.04.2024 - Eclipsa de Soare de astazi, 8 aprilie 2024 aduce schimbari, oportunitați și succes pentru anumite semne zodiacale, precum Leul și Capricornul. Evenimentul ceresc este semnificativ, și ne spune care sunt zodiile protejate pana pe 25 aprilie 2024, avand in vedere ca energia solara anunta schimbari in…

Eclipsa totala de soare! De unde poate fi vazuta! Anuntul NASA

09:30, 08.04.2024 - Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala NASA din SUA va efectua mai multe experimente stiintifice pentru a studia atmosfera superioara in timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie, care va putea fi vazuta in unele zone din Mexic, Statele Unite si Canada, a declarat pentru EFE unul dintre…

Șase deținuți americani au caștigat in instanța dreptul de a vedea eclipsa solara de pe 8 aprilie

08:55, 06.04.2024 - Zeci de milioane de americani se pregatesc pentru eclipsa totala de Soare de pe 8 aprilie. Printre aceștia, se numara șase deținuți, care au castigat in instanța dreptul de a vedea fenomenul.


Ce parere ai despre aceasta stire?