Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eterna epocă … Caragiale

Publicat:

Poate parea o banalitate sa le reamintesti cititorilor de azi cat de actuala ramane opera lui Caragiale, ca dealtfel si povetele lui Eminescu de dincolo de timp, care isi dovedesc actualitatea zdrobitoare. Si unul, si celalalt au scris despre teme care surprind pana la esenta inegalabilele trasaturi ale poporului roman. Insa, cu referire la trebuie spus ca povestile sale sunt valabile oricand, dar nu oriunde. Autorul «Noptii furtunoa (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

S-a intors! Acționarul din „Epoca de Aur” baga din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului

14:45, 16.05.2024 - Bagher Karimzadeh, fost acționar la Dinamo in timpul „Epocii de Aur”, cand clubul se afla sub tutela celor noua acționari care și-au imparțit pachetul majoritar de acțiuni, e din nou alaturi de club. In acest moment, printre firmele care asigura bugetul clubului Dinamo se afla și Prodal 94 SRL, care…

Exista posibilitatea ca Mihai Eminescu sa fi fost clujean? Iata ce spune Cristian Tudor Popescu!

20:06, 12.05.2024 - Mihai Eminescu, cel mai mare și mai cunoscut poet roman s-ar putea sa nu fi fost moldovean 100%, așa cum mulți dintre noi știm. Potrivit celor declarate de Cristian Tudor Popescu, Mihai Eminescu ar avea și origini transilvanene. Scriitorul si jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, in cadrul unei…

Marcel Ciolacu, trezit in mijlocul nopții dupa ce Iranul a atact Israelul. A fost informat in permanența despre conflict

16:56, 14.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a fost trezit din somn noaptea trecuta dupa ce Iranul a lansat atacul cu drone asupra Israelului. Șeful Executivului a fost in permanența informat despre situația din Orientul Mijlociu de catre ministrul de Externe roman.

Mai mulți bani pentru modernizarea Parcului I.L.Caragiale și decopertarea Canalului Morii. Investiția, realizata din bani europeni.

15:10, 09.04.2024 - Conservarea zidului roman descoperit pe șantierul Parcului I.L. Caragiale presupune costuri suplimentare pentru proiectul de modernizare a parcului din centrul Clujului, insa fondurile vor veni din bani europeni.

Conferința „Eminescu și Salajul” susținuta de Mircea Popa

12:10, 28.03.2024 - Vineri, 29 martie, incepand cu ora 12.00, are loc  conferința „Eminescu și Salajul” pe care Mircea Popa o va susține in Sala Porolissum a Centrului de Cultura și Arta al Județului Salaj. Aceasta va fi urmata de lansarea volumului „Eminescu. Trepte ale devenirii” (Colecția Școala Ardeleana de Critica…

Ministrul Culturii, in vizita la zidul roman descoperit la Cluj-Napoca: Raluca Turcan: „Ma bucur ca administrația a hotarat sa puna in valoare aceasta descoperire de excepție”

12:35, 17.03.2024 - Raluca Turcan, ministrul Culturii, a vizitat șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a vedea bucațile de zid roman descoperite odata cu lucrarile de modernizare a zonei verzi.

Zidul cetații Clujului, descoperit pe șantierul din Parcul I.L.Caragiale. Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei: „Niciodata nu a fost dezvelit ca acum”

15:16, 12.03.2024 - Un zid roman a fost descoperit pe șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Potrivit Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, acest zid face parte din zidul cetații Clujului din partea de nord.

Zid roman, descoperit in timpul lucrarilor de modernizare la Parcul I.L. Caragiale. Se știu 3 din cele 4 laturi ale fortificației

13:55, 12.03.2024 - Primarul Emil Boc a mers pe șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului, pentru a prezența clujenilor bucațile de zid roman descoperite odata cu lucrarile de modernizare a zonei verzi.  


Ce parere ai despre aceasta stire?