Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Era submarinelor ar putea lua sfârşit până în 2050, când oceanele vor deveni „transparente”, spun cercetătorii australieni

Publicat:

Era submarinelor ar putea lua sfarsit in 2050 dupa ce oceanele ar deveni transparente pe fondul dezvoltarii unor sisteme sofisticate de radare, spune cercetatorul in domeniul sistemelor complexe de la din Australia, astfel ca achizitia australiana de submarine nucleare in cadrul pactului AUKUS s-ar putea dovedi nefericita, scrie jurnalistul .

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

materialul ce elimina aproape toți virușii

11:55, 07.04.2024 - Cercetatorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne au creat un material revoluționar din silicon, dotat cu nano-varfuri extrem de mici, capabil sa neutralizeze 96% din particulele virale la contact. Acest material, care la o inspecție vizuala pare a fi o oglinda neagra, este proiectat sa…

Care sint pericolele ce amenința cele mai cautate locuri de pe luna

23:35, 26.03.2024 - Agențiile spațiale și companiile private planuiesc sa ridice baze lunare și sa desfașoare experimente științifice și operațiuni de exploatare miniera pe luna. Cercetatorii avertizeaza ca locurile de importanța științifica de pe suprafața Lunii sint in pericol și ca acestea trebuie protejate prin adoptarea…

Pilua minune care inlocuiește activitatea fizica. Cercetatorii susțin ca imbunatațește metabolismul și performanța musculara

09:20, 20.03.2024 - Pilula-minune promite sa imbunatațeasca metabolismul și performanța musculara. Descoperirea ar putea duce la o noua modalitate pentru tratarea mușchilor atrofiați și are potențialul de a deveni un leac pentru insuficiența cardiaca și bolile creierului.De asemenea, persoanele imobilizate la pat și cei…

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii: 4 miliarde de euro pentru cercetarea romaneasca!

09:00, 07.03.2024 - Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii, s-a intalnit ieri cu Iliana Ivanova, comisar european pentru Inovație, Cercetare, Cultura, Educație și Tineret și cu Dan Nica, deputat european, raportor pentru Horizon Europe, programul-cadru pentru cercetare și inovare la nivel european. „Cercetatorii romani,…

Impresionant! Nevazatoare si imobilizata in scaun cu rotile, Alexandra este studenta la Pitesti si invata pe rupte pentru a deveni psiholog

19:05, 01.03.2024 - Alexandra Marghioala este studenta in anul 1 la Universitatea Naționala de Științe și Tehnologie, Centrul Universitar Pitești, la Specializarea Psihologie. Deși are doar 20 de ani, viața nu i-a suras, ca altor tineri de varsta ei. Este imobilizata in scaun cu rotile, are dizabilitate motorie și dizabilitate…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Grupa sanguina indica predispoziția pentru anumite afecțiuni grave. Iata ce spun studiile!

08:45, 19.02.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, in afara de genele și stilul de viața, tipul de sange poate juca, de asemenea, un rol major in dezvoltarea anumitor tipuri de boli. Sa incepem prin identificarea celor patru tipuri diferite de sange pe care oamenii le pot avea. A, AB, B și O sunt cele patru tipuri principale…


Ce parere ai despre aceasta stire?