Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Elementul vital care ne tine in viata! A fost descoperit la 1.000 de kilometri sub pamant!

Publicat:

Peste 70% din suprafata Terrei este acoperita de apa, insa si in adancuri exista o cantitate foarte mare. Doua studii recente au demonstrat ca la o adancime de peste 1.000 de kilometri, in mantaua Pamantului, exista mari cantitati de apa. Un studiu a fost realizat de si Universitatea din Edinburgh. Cercetatorii au obtinut […]

Citeste articolul mai departe pe caplimpede.ro…  

Sursa articol: caplimpede.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Anunțul șefului celei mai mari organizații pentru cautarea vieții extraterestre : 'Ideea ca Pamantul este singurul loc cu viața este nerealista'

05:05, 24.04.2024 - Deși rapoartele despre obiecte misterioase pe cerul Pamantului ar putea starni temeri de atac, șeful Institutului SETI ne incurajeaza sa fim raționali. Bill Diamond susține ca, pana in prezent, nu exista dovezi credibile despre tehnologia extraterestra in spațiul nostru cosmic.

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Cați pași trebuie sa facem pe zi, de fapt, pentru a evita riscul de imbolnaviri, in cazul unui stil de viața sedentar

08:40, 07.03.2024 - Cercetatorii au descoperit cați pași sunt necesari pe zi pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și a diminua șansele de a muri prematur, in randul persoanelor sedentare.Astfel, potrivit unui nou studiu publicat in  British Journal of Sports Medicine arata ca efectuarea a 9.000-10.000…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…

NASA face un anunț mare: a descoperit o planeta care ar putea fi locuibila

06:00, 05.02.2024 - NASA a anunțat descoperirea unei noi planete numite TOI-715 b, care are o dimensiune de aproximativ o data și jumatate mai mare decat cea a Pamantului. Ceea ce este interesant la aceasta planeta este faptul ca ea completeaza o orbita completa in jurul stelei sale, cunoscuta și sub numele de „an”, in…


Ce parere ai despre aceasta stire?