Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Echipajul Statiei Spatiale Internationale ne arata cum se vad aurorele polare de pe orbita

Publicat:

Membrii echipajului Statiei Spatiale Internationale au realizat mai multe fotografii din orbita care arata frumoasele aurore polare de pe cerul Pamantului. Luminile schimbatoare ale aurorelor pun in scena un spectacol uimitor pentru cei aflati la sol, insa se dovedesc si o sursa de fascinatie pentru cercetatorii care studiaza energia si particulele care vin de la Soare, noteaza NASA .

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia ar fi lansat o arma spațiala, saptamana trecuta. Ce ar putea face cu aceasta

11:00, 22.05.2024 -  Statele Unite au ajuns la concluzia, in urma unor evaluari, ca Rusia a lansat saptamana trecuta ceea ce este probabil o arma spatiala, care se afla acum pe aceeasi orbita cu un satelit guvernamental american, a declarat marti purtatorul de cuvant al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, citat de…

Rusia a lansat o arma spațiala pe orbita joasa a Pamantului

10:51, 22.05.2024 - Statele Unite au ajuns la concluzia, in urma unor evaluari, ca Rusia a lansat saptamana trecuta ceea ce este probabil o arma spatiala, care se afla acum pe aceeasi orbita cu un satelit guvernamental american, a declarat marti purtatorul de cuvant al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, citat de…

Arma nucleara antisatelit a Rusiei ar fi „devastatoare” pentru intreaga planeta. Orbita joasa a Pamantului nu ar mai putea fi folosita

07:06, 17.05.2024 - Rusia a lansat un satelit in spațiu in februarie 2022 menit sa testeze componente pentru o eventuala arma antisatelit care ar putea fi dotata cu un dispozitiv nuclear, au transmis oficialii americani, potrivit Wall Street Journal. Detonarea unei astfel de arme in spațiu ar avea „consecințe devastatoare”.

Alerta de furtuna geomagnetica! Care sunt cauzele acestui fenomen spectaculos și ce efecte poate avea asupra planetei

13:41, 25.03.2024 - Centrul de Prognoza a Vremii Spațiale (SWPC) al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din Statele Unite (NOAA) a emis o alerta de furtuna geomagnetica, duminica, dupa ce sateliții de observare a Soarelui au inregistrat o explozie solara de tip X 1.1 și o coroana de viteza mare a gaurii corona…

VIDEO. Un robot va fi trimis in spațiu ca sa faca curațenie pe orbita Pamantului

07:06, 25.03.2024 - O companie din Marea Britanie a prezentat o varianta moderna a celebrului roboțel din filmul animat Wall-E. Noul model, mai puțin simpatic decat cel de la Hollywood, va curața orbita terestra de deșeurile adunate in ultimele decenii.

Ora pamantului in inima Bucegilor, la Hotel Peștera: Cand luminile se sting, se aprind felinarele și focul de tabara

16:45, 23.03.2024 - Ora pamantului in inima Bucegilor, la Hotel Peștera. Cel mai mare eveniment de mediu din istorie, ajuns la a 18-a ediție la nivel mondial, va fi și anul acesta inedit marcat la Hotelul Peștera din Bucegi. Toți cei care vor alege sa fie sambata, 23 martie, oaspeții hotelului montan de 4 stele se vor…

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Anomalie bizara: a fost descoperita o 'adancitura' in campul magnetic al Pamantului, deasupra Oceanului Atlantic sudic

03:05, 04.03.2024 - O 'adancitura' bizara in campul magnetic al Pamantului, deasupra Oceanului Atlantic sudic, slabește luminile australe, potrivit unei noi cercetari, informeaza livescience.com. Anomalia Atlanticului de Sud este o regiune mare, de forma ovala, situata deasupra Americii de Sud și a sudului Oceanului…


Ce parere ai despre aceasta stire?