Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Drumul Crucii de la Ierusalim, faurit in piatra si lemn in Grosii Tiblesului

Publicat:

este cea mai importanta zi din timpul unui an bisericesc. Cunoscand-i profunda insemnatate crestinii se pregatesc pentru aceasta intalnire cu Hristos printr-o randuiala aparte din care nu lipseste postul, rugaciunea si pocainta. Insasi programul liturgic din aceasta vreme imbraca o nota speciala cu slujbe mai lungi, cu cantari triste si tanguitoare care amintesc de pacatele si de slabiciunea firii noastre omenesti. Dintre acestea amintim Canonul cel Mare al , Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul, mai inainte Sfintite si…

Citeste articolul mai departe pe informatia-zilei.ro…  

Sursa articol: informatia-zilei.ro


Stiri pe aceeasi tema

9 bebeluși s-au nascut de Paște la maternitatea Spitalului Județean de Urgența Pitești!

14:30, 08.05.2024 - „Noua bebelusi a adus iepurasul in cele trei zile de Paste la maternitatea Spitalului Județean de Urgența Pitești! Viata, in sine, este un lucru fascinant, iar mai fascinanta decat ea, nu poate fi decat nasterea. Nasterea este, cu siguranta, cel mai frumos mod, prin care Dumnezeu ne face partasi la…

Invierea Domnului, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii: ce trebuie sa facem azi, conform tradițiilor stravechi

05:20, 05.05.2024 - Sarbatorile pascale pentru credinciosii ortodocsi incep duminica si se desfasoara pe durata a trei zile. Ceremonii pascale au loc la Ierusalim si peste tot in lume unde traiesc comunitati crestine. Sarbatoarea Pastelui este considerata sarbatoarea bucuriei date de vestea Invierii Mantuitorului. O veste…

Miercurea Mare este ziua in care Iisus a fost tradat de Iuda pentru 30 de arginți. Informații despre ultima zi din Saptamana Luminata in care se mai fac treburi casnice sau pe camp

16:50, 01.05.2024 - Deniile și tradițiile populareIn aceasta zi solemna, biserica continua Deniile, slujbe dedicate patimirilor lui Hristos , care il "petrec" pe drumul Crucii, pana la moarte și Inviere. Potrivit tradițiilor populare, Miercurea Mare este ultima zi in care se mai pot face treburi pe camp sau se mai spala…

Programul Preasfinției Sale Vasile Bizau de Florii și de Sarbatoarea Invierii Domnului

14:10, 26.04.2024 - De sarbatorile Intrarii Domnului in Ierusalim (Florii) și „Invierea Domnului”, Preasfinția Sa Vasile Bizau va celebra dupa urmatorul program: Duminica, 28 aprilie – Intrarea Domnului in Ierusalim – Floriile Parohia „Sfanta Maria”, Baia Mare Ora 09.15 – Utrenia Ora 10:00 Sfanta Liturghie Joia Mare, 2…

Slujba Canonului cel Mare, Liturghia Darurilor inainte Sfintite si treizeci de ani de Arhierie

23:00, 17.04.2024 - Miercuri, 17 aprilie 2024, a cincea saptamana din Postul Nasterii Domnului, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, la exact trei decenii de la hirotonia intru Arhiereu, a oficiat Slujba Canonului cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul, integral, urmata de Liturghia Darurilor…

Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul si Liturghia Darurilor inainte Sfintite la Manastirea Rohia         

18:46, 21.03.2024 - Miercuri, 20 martie 2024, a treia zi din prima saptamana a Postului Mare din acest an, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului, dupa o veche traditie, care se desfasoara de la reinfiintarea Eparhiei Maramuresului si Satmarului, s-a aflat in Muntele cel Sfant de la Manastirea Rohia, unde…

De azi incepe Postul Pastelui, vremea rugaciunii, a sperantei si a smereniei!

23:20, 17.03.2024 - SLUJIRE… Luni, 18 martie, incepe Postul Mare, cea mai importanta perioada de pregatire duhovniceasca pentru Sarbatoarea Invierii Domnului. La Catedrala Episcopala din Husi, Parintele Episcop Ignatie va oficia, in fiecare zi, de luni pana joi, Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul si Pavecernita…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…


Ce parere ai despre aceasta stire?