Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dreptul la amintire (desigur, și la uitare)

Publicat:

In tradiția chineza, atunci cand cineva era prizonierul unui secret (chiar și sub chipul rautații la adresa cuiva) pe care nu-l putea impartași nimanui, urca un munte, afla un copac, scobea in trunchi, il șoptea acestuia, acoperindu-l apoi cu pamant și lasandu-l inchis pe vecie… Drept replica, de la W. am invațat ca „Traditia reprezinta un ghid, nu o inchisoare”… * Pentru a ne construi identitatea, avem nevoie de recunoaștere sociala. Pierderea unui loc de munca presupune pierderea acelui ceva care da sens vieții; pierderea stabilitații raportului de munca și schimbarea esenței…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Legea muncii 2024: Dreptul de refuz al munții de noapte pentru anumite categorii de angajați

21:30, 30.04.2024 - Plenul Camerei Deputaților a votat in favoarea unui proiect de lege care aduce modificari semnificative in Codul Muncii din 2024. Potrivit acestui proiect, anumite categorii de angajați au dreptul sa refuze munca de noapte. Printre aceste categorii se numara femeile gravide, proaspetele mamici și cele…

Dreptul femeii de a nu mai fi chinuita

19:30, 02.04.2024 - Femeia și-a obținut dreptul la vot, la munca, la multe liberați. Dar, inca, mai are pana sa-și obțina dreptul la introspecție, la o viața o mai buna, dreptul real de nu mai fi chinuita. Declarativ, statistic, stam bine. Realitatea este cu totul alta. Din acest motiv, am ales sa vorbim, la Dialogurile…

Detalii pe care trebuie sa le știi despre utilizarea scutirii personale pentru anul 2023

09:41, 29.03.2024 - Fiecare contribuabil - persoana fizica rezidenta, care are un venit anual impozabil mai mic de 360 000 lei, cu exceptia veniturilor prevazute la art. 901 din Codul fiscal, are dreptul la o scutire personala anuala. Scutirile la care are dreptul contribuabilul rezident al Republicii Moldova se acorda…

Noua lege a pensiilor nu a limitat dreptul la munca dupa 70 de ani

11:50, 18.03.2024 - Noua lege a pensiilor nu a limitat dreptul la munca dupa 70 de ani Noua lege a pensiilor și normele sale de aplicare stabilesc ca angajații pot amana momentul pensionarii și pot continua același raport de munca/de serviciu pana la varsta de 70 de ani, cu acordul anual al angajatorului. Normele legii…

Te-ai gandit ca o decizie iți poate schimba look-ul? Informații despre tehnica Q-FUE aici ai

13:50, 13.03.2024 - Sunt multe incercarile vieții la care suntem supuși și pe care le traversam. Uneori insa, acestea nu sunt probleme pasagere in viețile noastre, ci au o amprenta pe termen lung. Cum este cazul celor care se confrunta cu alopecie. Pierderea parului este una din marile probleme, des intalnite cu precadere…

Falsa problema a lipsei forței de munca

17:55, 07.03.2024 - de Octavian Badescu Peste tot auzim vaicareli: “nu mai are cine sa munceasca”, “am comenzi si nu mai am cu cine sa lucrez”, “sunt nevoit sa import muncitori” samd. Problema este – in opinia mea – gresit pusa. In primul rand, nu stiu de ce atata vaiete, cumva “accesul la forta de munca” e vreun “drept…

Zece zile de concediu in plus pe an pentru romani. Puțini angajați știu

11:21, 02.03.2024 - Angajații romani au dreptul la zece zile de concediu in plus pe an, beneficiu de care foarte puțin angajați știu. Potrivit ultimelor modificari aduse Codului Muncii in 2023, actualizate in 2024, salariații au dreptul de a lipsi de la munca in cazul unor situații neprevazute de urgența familiala,…

Codul Muncii, noi schimbari in 2024. Angajatii au primit in plus doua zile libere

08:45, 14.02.2024 - In 2024, Codul Muncii a suferit modificari semnificative, oferind angajaților doua zile libere legale suplimentare și reducand intervalul de timp in care aceștia pot lua pauza. Potrivit noilor dispoziții ale Codului Muncii, incepand cu anul 2024, cetațenii romani beneficiaza de doua zile libere adiționale…


Ce parere ai despre aceasta stire?