Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DRAGOBETE 2016. Obiceiuri şi tradiţii de ziua îndrăgostiţilor la români. De ce nu este bine să plângi pe 24 februarie

Publicat:

DRAGOBETE este un personaj care a fost preluat de la daci si ulterior transformat intr-un protector al tinerilor si un patron al iubirii. Acesta era fiul babei Dochia si era un flacau chipes si iubaret, ce seducea femeile ce ii ieseau in cale.

In vremurile vechi, tinerii imbracau cele mai frumoase haine pe care le aveau si se strangeau in paduri pentru a culege in buchete primele flori ale primaverii. Culesul florilor era urmat de un joc numit "zburatorit". La pranz, fetele porneau in fuga spre sat in timp ce baietii le fugareau ca sa le sarute. Daca baiatul ii era drag fetei, aceasta…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

MApN continua campania de recrutare. Ce posturi disponibile sunt la Cluj?

17:56, 14.05.2024 - Se fac angajari in Armata. MApN continua campania de recrutare pentru soldați-gradați profesioniști. Inscrierile se fac pana in 3 iunie. In seria a doua a campaniei de recrutare și selecție sunt disponibile peste 3.800 de posturi vacante in 32 județe din țara și in municipiul București, a anunțat MApN.…

A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești

11:50, 06.05.2024 - A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești. Invierea Domnului este Sarbatoarea care incununeaza mantuirea noastra intru Hristos. Ea reprezinta dispariția completa a pacatului și intoarcerea omului la condiția primordiala de fericire, la starea in care ne aflam inainte de neascultare,…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Joia Mare din Saptamana Patimilor, ziua in care se vopsesc ouale de Paște. Tradiții și obiceiuri de Joia Neagra

08:31, 02.05.2024 - Joia Mare din Saptamana Patimilor se mai numeste Joia Neagra sau Joimarita. In aceasta zi, femeile vopsesc ouale. Cine n-a terminat de tors nici ca mai toarce. Joimarita le pedepseste pe femeile lenese, le bate peste degete si le arde canepa netoarsa. Nu se lucreaza in aceasta zi. Se face, in schimb,…

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Tradiții și obiceiuri de Paște: De ce e bine sa imbraci haine noi și care sunt cele mai potrivite culori

13:46, 30.04.2024 - Traditia de a imbraca haine noi de Paste simbolizeaza Invierea si renasterea spirituala asociata cu aceasta sarbatoare, spune designerul Georgiana Iordache, care considera ca acest obicei nu doar ca nu se va estompa, ci va lua amploare si se va actualiza an de an, odata cu tendintele din lumea modei.

A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri

06:05, 29.04.2024 - A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri A inceput Saptamana Patimilor. Credincioșii au intrat in Saptamana Patimilor. Este Lunea Mare din Saptamana Patimilor lui Iisus Hristos: Saptamana premergatoare Paștilor, Saptamana…

Tradiții și obiceiuri de Sfantul Gheorghe 2024. Ce trebuie sa faca fetele nemaritate

07:35, 23.04.2024 - An de an, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este praznuit pe data de 23 aprilie. Este unul dintre cei mai venerați Sfinți din biserica ortodoxa și mai este supranumit și protectorul vegetației, al vitelor și al oilor. Sarbatoarea cu cruce roșie este ținuta de toți creștinii. Iata ce tradiții și obiceiuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?