Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Două păduri de pe raza Parcului Naţional Cozia, propuse pentru includere în lista Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO

Publicat:

Cele doua paduri au impreuna o suprafata de 3.389 de hectare, potrivit Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

are o suprafata de 2.286 de hectare, iar padurea Lotrisor, 1.103 hectare, amandoua fiind paduri seculare, virgine sau cvasivirgine de fag si amestecuri de fag si foioase. Cele doua paduri sunt integrate deja in zona de protectie integrala de aproape 8.500 de hectare a Parcului National Cozia, administrat de Romsilva, interventia umana in aceasta zona fiind strict interzisa.

Cele doua paduri, care cuprind exemplare cu o inaltime de peste 50 de metri si diametrul…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Yellowstone-ul european. Ce vor filantorpii sa faca din Romania: sunt vizate suprafețe uriașe de teren din zona Transilvaniei

18:30, 02.04.2024 - Hansjorg Wyss, unul dintre cei mai importanți filantropi de mediu din lume urmarește sa transforme zona Transilvaniei in „Yellowstone-ul european”. Omul de afaceri elvețian, cel mai mare donator al inițiativei, a survolat tot lanțul Carpatic și vrea sa faca din padurile Romaniei un parc natural gigantic…

Yellowstone-ul european. Ce vor filantorpii sa faca din Romania: sunt vizate suprafețe uriașe de teren din zona Transilvaniei

13:15, 01.04.2024 - Hansjorg Wyss, unul dintre cei mai importanți filantropi de mediu din lume urmarește sa transforme zona Transilvaniei in „Yellowstone-ul european”. Omul de afaceri elvețian, cel mai mare donator al inițiativei, a survolat tot lanțul Carpatic și vrea sa faca din padurile Romaniei un parc natural gigantic…

14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii

05:35, 14.03.2024 - 14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii 14 martie: Ziua Pi. Denumirea ii vine de la litera greceasca π, prima litera din cuvantul “περίμετρος”, care inseamna “perimetru”.  Incepand din 2019, pe 14 martie este sarbatorita…

Cate din limbile vorbite in lume vor disparea pana la finalul secolului

14:25, 06.03.2024 - „O data la doua saptamani, o limba de pe glob moare”, potrivit datelor UNESCO, iar mai mult de jumatate din limbile vorbite in lume vor disparea pana la finalul secolului. Deși romana nu este in pericol, au intrat in vorbirea curenta tot mai multe cuvinte și expresii din limbile de circulație internaționala.…

Ucrainenii din Iași au sarbatorit Ziua Internaționala a Limbii Materne

07:05, 21.02.2024 - Duminica, 18 februarie 2024, incepand cu ora 14, la Iași, in incinta Hotelului Moldova, reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din Romania, Filila Iași, au sarbatorit Ziua Internaționala a Limbii Materne. Aceasta sarbatoare este ținuta anual la 21 februarie in intreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea…

Peste 340 de situri culturale avariate in timpul razboiului din Ucraina

19:15, 14.02.2024 - Un numar de 341 de situri culturale din Ucraina au fost avariate de la inceputul razboiului declansat de Rusia, conform datelor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO).

Sute de situri culturale din Ucraina au fost avariate

18:26, 14.02.2024 - Un numar de 341 de situri culturale din Ucraina au fost avariate de la inceputul razboiului, conform datelor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), transmite miercuri agentia DPA. Printre cladirile cele mai grav avariate se numara si catedrala ''Schimbarea la Fata''…

Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment

06:05, 13.02.2024 - Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment  Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Aceasta zi a fost proclamata de catre UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura) in noiembrie 2011. Masura a…


Ce parere ai despre aceasta stire?