Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Două luni până la alegeri - Ce salariu și beneficii au euroaleșii în Parlamentul European

Publicat:

Eurodeputații incaseaza o indemnnizație lunara neta de la de aproximativ 7.000 euro. Ei mai primesc in jur de 25.000 de euro pentru plata salariilor colaboratorilor. De asemenea, la implinirea varstei de 63 de ani, euroaleșii primesc și pensie din bugetul instituției, informeaza Mediafax.

Salariul brut lunar al unui europarlamentar, conform Statului unic, este de 8.757 euro pe luna, achitat din bugetul , potrivit datelor prezentate pe site-ul instituției. Toți eurodeputații platesc un impozit comunitar și contribuții la fondul de asigurari sociale,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Reguli pentru alegeri in Romania și țarile UE. Cum arata sistemul de vot pentru Parlamentul European și care sunt diferențele

21:25, 10.05.2024 - Reguli pentru alegeri in Romania și țarile UE. Cum arata sistemul de vot pentru Parlamentul European și care sunt diferențele Reguli pentru alegeri in Romania și țarile UE: Sistemul de vot pentru pentru alegerea Parlamentului European este reglementat atat de legislatia europeana, care defineste normele…

Ce salariu are un europarlamentar. Suma uriașa lunara pentru care se bat candidații la alegerile europarlamentare

20:55, 03.05.2024 - Un europarlamentar primește lunar un venit considerabil, format din mai multe componente: salariu de baza, indemnizație, diurna și alte sume decontate de catre instituția europeana. In total, venitul unui europarlamentar poate ajunge la aproximativ 18.000 de euro pe luna.Daca luam in considerare faptul…

Salariul minim. Cat va fi, concret, incepand din iulie

15:15, 03.04.2024 - Europarlamentarul Corina Cretu spune ca, incepand din luna iulie, salariul minim din Romania va ajunge la un nivel decent, ca urmare si a demersurilor membrilor Comisiei pentru afaceri sociale si a votului Parlamentului European, validat in urma cu doi ani de Consiliul Uniunii Europene. „Ma bucur ca…

Reacția oficiala a Kremlinului: „Romania nu va primi nimic de la Rusia!”

08:31, 16.03.2024 - Purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a reacționat dur dupa ce Romania a solicitat Parlamentului European o rezoluție pentru recuperarea tezaurului. Dupa ce Romania și-a exprimat ferm dorința de a recupera Tezaurul sau , Rusia a reacționat intr-o maniera infierbantata,…

Eurodeputații au aprobat Legea libertații mass-media. Autoritațile n-au voie sa faca presiuni asupra jurnaliștilor. Instituțiile media trebuie sa spuna daca primesc publicitate de la stat

15:50, 13.03.2024 - Parlamentul European a aprobat la data de 13 martie 2024 Legea libertații mass-media, menita sa-i protejeze pe jurnaliști in fața presiunilor dar și sa creasca transparența instituțiilor de presa in fața opiniei publice. Noua lege a fost aprobata cu 464 de voturi pentru, 92 impotriva și 65 de abțineri,…

Teme de mare interes pe agenda sesiunii plenare a Parlamentului European din aceasta saptamana, la Strasbourg

13:10, 11.03.2024 -  Comunicat de la Biroul de presa al Parlamentului European – Parlamentul European va adopta legea privind inteligența artificiala.  Va vota noi norme pentru a se asigura ca inteligența artificiala (IA) este de incredere, sigura și respecta drepturile fundamentale ale UE, sprijinind in același timp inovarea.…

Tezaurul Romaniei furat de Rusia, pe agenda Parlamentului European

22:35, 03.03.2024 - Parlamentul European va dezbate in premiera problema Tezaurului Romanesc sechestrat la Moscova. Eurodeputatii vor vota in luna martie o rezolutie prin care solicita Federatiei Ruse sa returneze tezaurul confiscat de bolsevici acum mai bine de un secol. Rezoluția a fost inițiata de initiata de europarlamentarul…

Infracțiuni impotriva mediului: Eurodeputații adopta o lista extinsa de infracțiuni și sancțiuni

17:35, 27.02.2024 - Marți, Parlamentul European a aprobat noi reguli privind infracțiunile ecologice și sancțiunile aferente, extinzand lista de acțiuni penale și intensificand pedepsele pentru incalcarile grave ale mediului inconjurator. Directiva noua, convenita cu Consiliul la 16 noiembrie 2023, a fost adoptata cu 499…


Ce parere ai despre aceasta stire?