Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DOCUMENT. Publicăm expertiza tehnică a podul prăbușit de la Luțca, de care Consiliul Județean nu a ținut cont 

Publicat:

Podul a avut probleme inca de la darea in folosința din anii ’70, iar in 2018 s-au constatat „defecte și degradari foarte grave”. Expertul din 2018 a propus doua variante, ambele cu lucrari extinse de refacere, dar CJ a mers pe alta opțiune, cu mult mai puține lucrari.  Fisuri și crapaturi pe pod, plus o „cocoașa” de 38 de centimetri aparuta sub pod, din cauza deformarilor. Imposibilitatea de a se circula pe pod normal. Restricții imediate de circulație. Recomandari de lucrari ample de refacere. Acestea sunt principalele constatari ale expertizei tehnice realizata in februarie 2018 de dr.ing.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Refacerea podului de la Luțca, prabușit in iunie 2022, obiectiv amanat pana la ”calendele grecești”?

17:40, 16.05.2024 - ■ construcția unui pod nou este estimata la valoarea de 37.3 milioane de lei, inclusiv TVA ■ din acesta suma 33.8 milioane de lei reprezinta construcții-montaj ■ insa nicaieri nu este precizata sursa de finanțare ■ colac peste pupaza chiar daca ar exista fonduri, lucrarile nu ar putea incepe din cauza…

Veaceslav Ionița: "Nu este clar de ce Moldova a fost de acord cu noua formula de achiziție a gazelor"

06:25, 26.04.2024 - Partea moldoveneasca nu a avut niciun avantaj din schimbarea formulei de calcul a prețului gazelor naturale cumparate de la Gazprom in 2021. O astfel de opinie a exprimat Veaceslav Ionița, expert in politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) Viitorul, in cadrul emisiunii…

De ce cred experții in securitate ca Israel și Iran au intrat in faza de „razboiul din umbra”

18:10, 20.04.2024 - Ce a vrut Israelul sa obțina cu atacul de o amploare relativ redusa? Ce inseamna lovitura pentru situația instabila din regiune? Și ce se intampla acum? Sunt intrebarile la care 5 experți in securitate au raspuns la solicitarea ziarului german Bild.Expertul militar Michael Horowitz, de la think tank-ul…

Directorul Spitalului Buhuși evidențiaza importanța fondurilor europene in dezvoltarea instituțiilor sanitare la o conferința de la Parlamentul European

10:40, 17.04.2024 - Directorul Spitalului Buhuși, Constantin Poiana, a participat la o importanta conferința desfașurata la Parlamentul European in data de 16 aprilie 2024. Evenimentul a fost organizat de dna eurodeputat Maria Grapini in colaborare cu Institutul de Dezvoltare și Expertiza a Proiectelor (IDEP), iar Asociația…

Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul a fost felicitat de patriarhul Daniel

22:10, 29.03.2024 - ■ prelatul a implinit 70 de ani ■ a fost primul calugar „tuns la“ Manastirea Bistrița, dupa 40 de ani de regim comunist ■ din 1990 a studiat la Institutul „Saint Serge” din Paris, susținand teza de doctorat cu tema „Indumnezeirea omului in gandirea parintelui Dumitru Staniloae” ■ Conform site-ului Basilica.ro,…

ATENȚIONARE ȘI RECOMANDARI Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj in Ungaria

11:00, 29.03.2024 - Pentru a evita suprasolicitarile la punctele de frontiera, participanților la trafic li se recomanda tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise transportului de marfuri. The post ATENȚIONARE ȘI RECOMANDARI Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj in Ungaria first…

„Divorțul“ dintre primarie și ApaServ. Expertiza costisitoare și lunga in cazul evaluarii bunurilor de retur predate de operatorul județean

15:10, 12.03.2024 - ■ pentru verificarea starii tehnice a acestor bunuri, Primaria Roman a apelat la servicii de expertiza a sistemului de alimentare cu apa și canalizare ■ a fost incheiat un contract cu Societatea de Proiectare pentru Infrastructura Urbana și Rurala, care are o valoare de circa 310.000 lei ■ Primaria…

Vestea mult așteptata de fermieri: Se reiau lucrarile la canalul Siret-Baragan

06:45, 07.03.2024 - Lucrarile la Canalul Siret – Baragan, al carui principal avantaj este ca va asigura irigarea gravitationala a 700.000 ha din Baragan, adica fara costuri energetice, se reiau in luna mai, dupa cațiva de pauza, din cauza anularii unor licitații. Anunțul cu privire la reluarea lucrarilor la Canalul Siret…


Ce parere ai despre aceasta stire?